Obitelj 1950: Po kiši istrčao 47 kilometara da bi se poklonio na grobu prijatelja

Navijači Hajduka obilježili su na Jadranskom derbiju dvije godine od smrti jednoga od najutjecajnijih pripadnika Torcide Žana Ojdanića. Legendarni navijač poginuo je prije dvije godine prilikom skoka padobranom te zavio u crno Hajdukovu obitelj.

Na nebu se za tebe baklja pali, godine su prošle al’ nikad tvoji ideali, bila je poruka navijača na sjevernoj tribini.

Njegov prijatelj Jakov Vastelica Đala povodom te obljetnice istrčao je čak 47 kilometara dugu rutu između Primorskoga Dolca i splitskoga Lovrinca, gdje je pokopan Žan.

Đala je odlučio istrčati 47 kilometara, zapalio je na Uskrs svijeću na počivalištu svoga djeda te nakon 4 sata i 40 minuta stigao na Lovrinac, gdje se poklonio na grobovima Ivana Mate Blaževića i Žana Ojdanića. Zadnje kilometre, po kiši, jedva je izdržao, ali odustajanje nije bila opcija, piše Dalmatinski portal.

Blato i Žan su posvetili živote za prijatelje i borbu protiv nepravde, ujedinili su cijelu obitelj 1950 i učinili da budemo još složniji i jači, rekao je Đala Dalmatinskom portalu.

Jakova i Žana veže još jedna nevjerojatna priča: Đala je 2015. godine imao tešku padobransku nesreću, samim čudom je ostao živ, a Ojdanić je tada bio uz njega. Ni u najcrnjem scenariju nitko nije mogao naslutiti da će nedugo nakon toga Žanov skok padobranom biti posljednji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.