Lijanović i ostali: Obrane smatraju da su lažirani dokumenti UNO-a

Na suđenju za organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje u slučaju “Lijanović i ostali”, Obrane optuženih istaknule su da smatraju da su lažirane službene zabilješke Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UNO BiH) koje je Državno tužiteljstvo predložilo kao materijalne dokaze u ovom procesu.

Riječ je o službenim zabilješkama o kontroli robe u tvrtki ”Farmko” za period prvih dvaju mjeseci 2010. godine. Tužiteljstvo BiH je u spis uložilo jednu službenu zabilješku i njezinu ispravku, a Obranama su, kako su naveli, dostavljeni drugi dokumenti, na kojima nedostaju potpisi, piše Birn.

Obrane optuženih prigovorile su na relevantnost i zakonitost dokumenata Tužiteljstva BiH, a predsjedavajuća Sudskoga vijeća Amela Huskić je od Državnoga tužiteljstva zatražila da Obranama na sljedećem ročištu dostavi iste dokumente.

Optužnica tereti Jerka, Slavu i Jozu Ivankovića Lijanovića te Miroslava Čolaka za pranje novca, a Milorada Bahilja, Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakotu i Mirka Galića za neplaćanje poreza.

Svima je na teret stavljen i organizirani kriminal, a pored njih za neplaćanje poreza se terete tvrtke “Lijanovići”, “Mi-MO”, “Farmer”, “Farmko” i “Optimum”.

Obrana Draženka Kvesića i Miroslava Čolaka zatražila je dodatno vještačenje vještaka financijske struke Ivana Bilaća, koji je već iznosio nalaz pred Sudom, na zahtjev optuženih i njihovih Obrana.

O ovom zahtjevu Sud će naknadno odlučiti. Sljedeće suđenje zakazano je za 10. travnja.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.