Njemačka tvrtka ima 1.000 zaposlenih u BiH uz prosječnu plaću od 1.230 KM i planira nove investicije – Jabuka.tv

Njemačka tvrtka ima 1.000 zaposlenih u BiH uz prosječnu plaću od 1.230 KM i planira nove investicije

Kompanija za proizvodnju automobilskih dijelova PASS mogla bi, nakon dobrih rezultata koje je ostvarila u Ljeskovcu kod Bijeljine, investirati i u Loparama.

Tvrtka koja proizvodi savitljive cijevi za protok tekućina raznih profila koje se ugrađuju u više tipova automobila, a među njima su i oni najvećih svjetskih proizvođača, planira dalje investiranje uz uvjet da pronađe adekvatnu radnu snagu, piše BiznisInfo.ba.

Najavio je to direktor Passa Rado Maletić u razgovoru s Srećkom Ilićem, kandidatom za načelnika Općine Lopare.

Prosječna plaća 1.230 KM

Kako je Maletić kazao novinarima, u budućnosti postoji mogućnost otvaranja pogona u Loparama ako bi se javio određen broj zainteresiranih radnika koji bi bili pripremljeni i obučeni za poslove montaže.

Trenutno zapošljavamo 1.000 radnika, od kojih oni koji rade u tri smjene i postižu zadanu normu imaju prosječnu plaću 1.230 KM i topli obrok, kazao je Maletić.

On je dodao da je otvoren konkurs za prijem muške radne snage i za 100 žena na poslovima montaže.

Njemačka investicija

Poslovi montaže su jednostavniji, radi se u dvije smjene. Uspjeli smo postići dobar rad, a još nam nedostaje radne snage, rekao je Maletić.

Podsjetimo, renomirani proizvođač dijelova za “Volvo”, “BMW”, “Mercedes” – njemačka tvrtka PASS preuzela je početkom 2018. godine poduzeće S.E.P. u Ljeskovcu kod Bijeljine i otada je razvoj ovog malog poduzeća krenuo vrtoglavom brzinom. Proizvodnja i broj zaposlenih stalno se povećavaju, a prošle godine otvoren je i novi pogon.

(www.jaubka.tv)


5 komentara

  • I kad oduzmeš menadžment i njihove plaće onda je prosječna plaća običnih radnika vjerojatno 900-1000 KM što i nije nešto specijalno. Nije minimalac ali bi moglo i bolje

    • Pa dobro, mozda, ali za RS je to cak i dobro, to je kao u nas da je zaista taj prosjek od 1300 1400 doslovno bilo kojem radniku. Nije izvanserijski, ali nije ni lose.

  • Koliko je obiteljska košarica prosjecna….950KM znaci samo osnovne stvari sto se tice hrane i higijene….
    Necemo pricati o ostalim troskovima.
    Idite u p.m. iskoristavate opet ljude imamo vise slicnih firmi gdje npr. Njemacka ili bilo koja druga firma s vana placa sat 20€ i vise, a radnik dobije nekih 3-4 max…da li je to sramota

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.