Nakon vijest o zabrani dolaska Perišiću, Brozoviću i Badelju u reprezentaciju reagirao i HNS – Jabuka.tv

Nakon vijest o zabrani dolaska Perišiću, Brozoviću i Badelju u reprezentaciju reagirao i HNS

Nakon što je iz Italije odjeknula vijest da svi reprezentativci drugih zemalja neće imati pravo napustiti svoje klubove kako bi se spriječilo širenje koronavirusa u istima, reagirao je Hrvatski nogometni savez.

Hrvatski nogometni savez upoznat je s ovom situacijom, radimo na tome i vjerujemo da će nam se svi igrači priključiti u Istanbulu po planu, kratko je kazao za Hinu glasnogovornik Tomislav Pacak.

Ako takva odluka ostane na snazi Hrvatska će u završnici Lige nacija i utakmicama protiv Švedske i Portugala, te prijateljske utakmice protiv Turske, biti oslabljena za neigrane Marcela Brozovića, Ivana Perišića i Milana Badelja.

Vatrene 11. studenog u Istanbulu očekuje spomenuti prijateljski susret protiv Turske, zatim putuje u Solnu gdje tri dana kasnije igra protiv Švedske u Ligi nacija, a posljednju 17. studenog na Poljudu protiv Portugala.

Podsjetimo, lokalna zdravstvena tijela Azienda Sanitaria Locale (ASL) zabranile su međunarodna putovanja igračima šest klubova zbog slučajeva koronavirusa u njihovim redovima.

Prvo lokalno zdravstveno tijelo koje je spriječilo igrače da se pridruže svojim reprezentacijama bila je Firenza, koja je igračima Fiorentine zabranila napuštanje grada nakon što je Jose Maria Callejon bio pozitivan na koronavirus.

Kasnije u nedjelju popodne, druge lokalne zdravstvene vlasti u Italiji spriječile su igrače da napuste zemlju i pridruže se svojim reprezentacijama.

Na listi su još i Sassuolo, Genoa, Roma, Lazi i Inter jer svaka od ovih momčadi ima barem jednog pozitivnog igrača u skupini, prenosi Gol.hr.

Igrači koji su dobili poziv mogu se pridružiti svojim reprezentacijama nakon završetka razdoblja samoizolacije od 10 dana.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.