Nikšić poručio: Nema više dvojbe da je BiH mjesto u EU

Predsjednik Vlade FBiH ustvrdio je u ponedjeljak da posjete brojnih visokih službenika EU država jasno pokazuju da su prepoznali napredak i napore koji se ulažu da BiH postane funkcionalnija, sigurnija i perspektivnija država.

EU predstavnici nam na ovaj način daju podršku na daljnjem putu ka EU. Nema više dvojbe da je BiH mjesto u EU i samo je do nas da pokažemo da možemo ostvariti pretpostavke neophodne za otvaranje pregovora s EU, poručio je Nikšić.

Unatoč tome, naglasio je kako nije zadovoljan tempom koji se reforme provode, ali pak naglašava da je taj tempo “neusporedivo brži nego što smo to imali prethodnih godina.”

S druge strane imamo partnere s kojima se odnos predugo zasnivao na prevarama, nepovjerenju i širenju mržnje. Mi s njima gradimo odnos povjerenja kroz dogovor i iskrenost, jer je to jedini način koji nas može odvesti u bolje sutra za sve nas. Dokaze za to dobivamo svakodnevno, ne samo od domaće javnosti, već i od međunarodnih faktora. Ove posjete to potvrđuju, kazao je predsjednik Vlade Federacije BiH.

Dodao je da će se rezultati “politike kompromisa i dogovora” za sve građane u cijeloj Bosni i Hercegovini najbolje vidjeti kada se otvore pregovori o pristupanju.

Razgovor i dogovor nemaju alternativu ako želimo mirno živjeti i napredovati. EU nas neće vječno čekati i mi zbog toga dajemo sve od sebe da ispunimo uvjete koje od nas traže, a koji su ujedno uvjeti za ekonomski razvoj i rast, zaključio je Nermin Nikšić.

Inače, BiH će danas posjetiti austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg, ministrica vanjskih poslova Njemačke Analenna Baerbock i talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani.

Podsjećanja radi, za danas je zakazana hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će biti razmatran prijedlog Zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama BiH.

Preokret u usvajanju ključnih zakona za otvaranje pregovora s EU u idućem tjednu?

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook / Nermin Niškić)

6 komentara

  • Glavonja
    Pitate li vi narod da li je da ide u Eu da mu Brisel kapu kroji i njihovi LGBT službenici.
    Ja se nadam da će nas Dodik spasiti jer se RS nikad neće složiti da pristupi EU.

    • Da, pitaju, na vlasti su jer su legitimno izabrani predstavnici kojima je u programu pristup EU i NATO-u, a narod bar dvotrecinski zeli u EU. Tebi ako je to problem, slobodno se preseli negdje u ruski svet, Kinu, Sjevernu Koreju, Afganistan, Iran, ili gdje god ti vec vise pasu takve demokratske vrijednosti i pravila od mrskog Zapada, sretan put i uzivaj.

  • Svakako se narod ništa ne pita a ni oni sami ,davno je Vlado Šeks rekao šta je sabor cista pozornica odluke se donose negdje drugo vladati iz sjene svima upravljaju barem bitnim odlukama

  • Nisam za EU, lopovi zesci, samo sto svoj lopovluk nazivaju legitimno “lobiranje”… a sve korupcija! Ali, mi u ovakvoj situaciji nista necemo postici ako se ne pridruzimo EU, jer imamo neprijatelje i unutarnje i vanjske: u Srbiji, Turskoj, Americi, Velikoj Britaniji, svim arapskim zemljama…a ni Austrija, Svicarska, Njemacka, Francuska…ne misle nam nista dobro! Jedino da bi opstala BiH kao drzava TRI KONSTITUTIVNA NARODA i ostalih mogla bi ako budemo pod kapom EU. Od dva zla izabrati ono manje i to je to!

  • Izvarat ce nas bilo EU bilo netko drugi, otet ce nam sto jos nisu oteli, ali opet bolje i to nego vjecno ratovati da bi se obranili! A, ziva glava opet ce nekako!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.