AI značajke koje možemo očekivati na iPhoneu 16

AI, tj. umjetna inteligencija je definitivno in. Mnoga zvučna imena tehnološkog svijeta prošle su godine napravila strelovit napredak na ovom polju.

Od postavljanja pitanja ChatGPT-u došli smo do nevjerojatnih rezultata u manipulaciji multimedijskim sadržajem. Najnovija epizoda dogodila se lansiranjem Samsung Galaxy S24 serije, gdje je AI zaživio u praktičnoj primjeni.

Nakon Samsungovog iskoraka, samo po sebi se nameće pitanje što je s ostalim proizvođačima, odnosno kad će oni slijediti primjer ili predstaviti svoju viziju na ovom polju?

Sve su oči sada uprte u Apple, posebice nakon što je prije nekoliko dana svijetom odjeknula glasina da napušta desetljeće star program razvoja električnog automobila, da bi radnu snagu usmjerio na polje umjetne inteligencije, piše Mob.hr.

Hoće li Apple odmah uhvatiti korak s konkurencijom, teško je reći, budući da je do lansiranja sljedeće generacije iPhonea ostalo samo šest mjeseci. Tim Cook je nedavno izjavio da će Apple ove godine otvoriti potpuno novo polje na primjeni AI tehnologije, no postavlja se pitanje kako i na koji način.

Kameru s Androida od sada možete koristiti za videopozive na računalima

Naravno, ne možemo znati što Apple ima u planu, ali možemo pretpostaviti u kojem smjeru ide.

Prva logična pretpostavka je da će Apple unaprijediti više od desetljeća staru Siri, koja se u mnogim sferama pokazala inferiornijim od Googleovog Asistenta. Apple bi u nju navodno mogao ugraditi vlastiti generativni jezični model, po uzoru na ChatGPT, koji bi joj upotrebljivost podigla na osjetno višu razinu.

Nadalje, Appleova platforma za komunikaciju tekstualnim porukama iMessages, mogla bi dobiti AI nadogradnju koja bi trebala omogućiti automatsko kompletiranje i oblikovanje rečenica.

Još jedna stavka o kojoj se špekulira je i ugradnja AI komponente u Apple Care sustav. Na koji način bi ona trebala funkcionirati, za sada možemo samo nagađati. Izvjesno je da će pokušati korisnicima olakšati održavanja uređaja, podsjećajući ga potrebne zahvate, a na temelju njegovih navika korištenja.

Još jedna od mogućnosti je uvođenje AI generiranih playlista u Apple Music ili teksta u Keynote aplikaciju.

Viber dobio novu veoma korisnu opciju

Jedno od polja na kojem su se iskazali Google i Samsung je potpuno novi pristup uređivanju fotografija. Apple bi sličnu funkcionalnost mogao ponuditi u nadolazećem iPhoneu, piše Mob.hr.

Postoji mogućnost da Apple za korisnike uvede i neizravne benefite. Primjerice, jedan od takvih bila bi ugradnja AI komponente u alate za razvoj aplikacija, što bi programerima olakšalo i ubrzalo rad, te posljedično tome dodatno poboljšalo ukupno korisničko iskustvo.

iPhone 16 Pro modeli će sasvim sigurno donijeti i novi A18 procesor, čiji će potencijal objektivno biti veći od aktualnog Snapdragona 8 Gen 3 na Androidima, stoga je logično zaključiti da će se Apple potruditi i iskoristiti ga.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.