Navijačicama iz Širokog Brijega zabranili zastavu Herceg Bosne

U gradskoj sportskoj dvorani u Mrkonjić Gradu održano je III. Navijačko Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine. Od ukupno 14 kategorija u kojima su se natjecali, Široki je osvojio 11 zlata i 3 srebra te tako devet gradova Bosne i Hercegovine ostavio daleko iza sebe u ukupnom poretku za ALL Star titulu.

Najveća konkurencija je bila u kategorijama solo kadeti cure gdje je Škriparica Ana Šendula daleko iza sebe ostavila 7 konkurentica, te solo seniori cure u kojoj treću godinu za redom dominira daleko ispred svih Nikolina Čolak.

Najbolji plesni nastup koji je oduševio samom idejom, ali i izvedbom sve prisutne je duo hip hop kadeti Ana Šendula i Nikola Čolak čiju su koreografiju pljeskom ispratili i suci. Dvoranu na noge podigli su group stunt juniora i seniora Širokog Brijega svojom nevjerojatnom izvedbom akrobacija.

Najveću konkurencija Širokom u osvajanju All Star titule je Plesni klub Let’s Dance iz Nevesinja. U show programu birala se Miss Mini Navijačica Bosne i Hercegovine u kojoj je pobijedila Violeta Buvač iz Mrkonjić Grada te tako prekinula pobjednički niz Širokoga, čija je predstavnica Klara Ćuže ove godine osvojila titulu za prvu pratilju, druga pratilja je Marija Gutić iz Nevesinja.

Najveće iznenađenje prvenstva su navijačice Mrkonjić Grada, koje su prvu godinu na prvenstvu, te su skoro u svim kategorijama bile među prva tri. Najveća pohvala ide maloj navijačici iz Gruda Karli Vranješ (5 godina) koja je unatoč udarcu koji je primila tijekom koreografije “stisla zube” i odradila koreografiju do kraja i time oduševila suce.

Jedna velika pohvala ide i kadetu Širokog Brijega Nikoli Čolaku koji je osvojio čak 6 zlatnih medalja na prvenstvu.

Na III. Navijačkom Državnom prvenstvu sudjelovalo je 10 klubova Bosne i Hercegovine i to iz Gruda, Nevesinja, Mrkonjić Grada, Posušja, Gacka, Širokog Brijega, Bileće, Mostara, Čitluka i Odžaka.

Najtrofejnija trenerica Bosne i Hercegovine Nikolina Čolak i aktualna Miss Hrvatske Dijaspore nije mogla skriti osmijeh sa lica. Treću godinu za redom upravo njeni članovi su najbolji.

Što reći, nisam sumnjala u svoje članove, pripremila sam ih najbolje što sam mogla, uživila sam se u sve koreografije i na kraju se sav trud i isplatio. Veliku zahvalu dajem pomoćnoj trenerici Ružici Banoži koja je bila od jako velike pomoći pri radu sa djecom. Čestitam svojoj djeci i vjerujem da smo osvajanjem treće titule potvrdili činjenicu da smo za navijačko akrobatski ples institucija u BiH, te se nadam da će vladajući imati sluha i nagraditi djecu. Čestitam svim klubovima, bilo je odlično‘, rekla je trenerica Čolak.

Na kraju je dodala kako su im ”dva puta zabranjivali zastavu Herceg Bosne”.

Žao mi je što neki ljudi upliću politiku tamo gdje joj stvarno nije mjesto. Na dosadašnjim prvenstvima nije bilo problema s zastavama. Mi nosimo svoju, srpski klubovi svoju, znači nitko se nije ni obazirao na to, ali očito sve lijepo što se događa u ovoj državi nekima smeta. Jer savez funkcionira tako da svi drže do svoga i poštuju tuđe i bespotrebno je činiti takve stvari. Zastava Herceg Bosne je zastava hrvatskog naroda u BiH i nije zabranjena ni jednim zakonom, te ne vidim uopće razlog da nam se zabranjuje. Hvala predsjednici saveza Saši Gutić iz Nevesinja koja je bila jako korektna i vratila zastavu s kojom su djeca izašla na proglašenje”, rekla je Nikolina Čolak.

(www.bljesak.info)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.