Nastavlja se kriza: Ministri iz HDZ-a ponovno nisu došli na sjednicu Vlade FBiH

Na hitnoj sjednici Vlade FBiH koja se u četvrtak održava u Sarajevu ponovno se nisu pojavili ministri iz HDZ-a.

Ovo je drugi put zaredom da ministri iz HDZ-a ne sudjeluju na sjednici Vlade FBiH. Naime, HDZ-ovi ministri nisu došli ni na prošlu sjednicu Vlade koja je održana u Mostaru, prenosi Klix.ba.

Razlog izostanka ministara iz HDZ-a BiH je višemjesečni sukob premijera Novalića i ministrice financija Jelke Milićević, koji je rezultirao tužbom, ali i nesuglasice SDA i HDZ-a u vezi s brojnim imenovanjima.

Treba naglasiti da je premijer Fadil Novalić 28. ožujka a bio primoran prekinuti sjednicu Vlade FBiH budući da su ministri iz SBB-a i HDZ-a opet preglasali njega i ministre iz SDA kod utvrđivanja dnevnog reda.

Također, i 13. ožujka prekinuta je još jedna u nizu sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine zbog neslaganja ministara iz SDA na jednoj strani i ministara iz reda SBB-a i HDZ-a BiH na drugoj strani.

Tada su se federalni ministri sukobili u vezi s mišljenjem na točki dnevnog reda, koja glasi Prijedlog rješenja o imenovanju zamjenika direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, ministri iz reda SBB-a predložili su da se na ovu poziciju imenuje bivša ministrica zdravstva Sarajevske županije Zilha Ademaj, a što su načelno podržali i ministri iz HDZ-a.

Sporovi između SDA, SBB-a i HDZ-a su nastali i zbog imenovanja vršitelja dužnosti direktora Lutrije BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.