Posavljaci i Hercegovci pokazali neraskidivu vezu preko Večeri Posavine u Hercegovini

U sklopu 22. Međunarodnog sajma gospodarstva – Mostar 2019. u srijedu je održana sedma „Večer Posavine u Hercegovini“.

Večer je započela dobrodošlicom suorganizatora večeri, predsjednika vlada Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije Nevenka Hercega, Đure Topića, Zdenka Ćosića i Ivana Jozića.

Nijedno prijateljstvo nije slučajno, a najmanje ovo prijateljstvo Posavine i Hercegovine koje izvire iz činjenice da smo dio istog nacionalnog bića, da imamo zajedničku prošlost ali i da smo spremni graditi nove veze za zajedničku budućnost.

Zato me posebno raduje što se na ovim našim, sada već tradicionalnim okupljanjima, bilo ovdje kod nas u Hercegovini ili u Posavini,  susreću ne samo nositelji javnih funkcija nego i brojni uspješni i ostvareni ljudi – gospodarstvenici,  poduzetnici, osobe iz javnog, akademskog  i kulturnog života Hercegovine i Posavine, ali i iz cijele BiH. 

To je dokaz da svi imamo istu želju i u konačnici isti cilj – otkriti što možemo ponuditi jedni drugima  i kako brojne dobre ideje pretvoriti u prave projekte koji će donijeti prosperitet kako Posavini tako i Hercegovini, rekao je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

Herceg je dodao i da su ovakva druženja prigoda da se pokrenu promjene u županijama i da se nada da će ovakvi susreti potaknuti i nove projekte u raznim područjima.

Uz ugodne razgovore nazočni su uživali u bogatom kulturno-zabavnom programu, koji je bio spoj baštine i običaja Posavine i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.