U akciji SIPA-e više ljudi uhićeno na području Čapljine, Kiseljaka, Sarajeva..

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak ujutro su započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva “Royal”.

U tijeku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari na ukupno devet lokacija na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja.

Do sada je osam osoba lišeno slobode zbog postojanja osnove sumnje da su počinila kazneno djelo iz člana 250. stav (2) “organizirani kriminal”, u vezi s kaznenim djelom iz člana 210.a stav (1) “nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda”, propisanih Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Osumnjičene osobe se terete da su u suradnji s drugim osobama, s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, od augusta mjeseca 2018. godine, krijumčarila trošarinske proizvode te im je kroz navedenu istragu dokazano krijumčarenje trošarinske robe-cigareta u vrijednosti od oko 500.000 KM.

Više informacija o rezultatima operativne akcije “Royal” bit će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti, pripćeno je iz SIPA-e.

(Fena)