Najluđe stvari koje studenti rade da bi upali na faks

Prijave i prijemni ispiti variraju od fakulteta do fakulteta. Zbog toga današnji maturanti i drugi kandidati prilikom upisa na neki od željenih studija moraju uz državnu maturu pisati i razredbeni postupak kao i odlaziti na intervjue s dekanima. Ponekad su baš ti razgovori ključni prilikom odabira najboljih kandidata kojima će uprava pružiti priliku studirati na njihovu fakultetu.

No nije uvijek jednostavno uvjeriti druge ljude zašto ste baš vi pravi izbor i zašto zaslužujete mjesto na nekom sveučilištu, veleučilištu ili visokoj školi. A u nastavku pogledajte neke od načudnijih stvari koje su studenti morali raditi kako bi ostavili dobar utisak te upisali fakultet o kojem sanjaju.

Snimila pjesmu o Yaleu

Jackie Milestone postala je prava internetska senzacija u zimu 2012. godine kada je snimila pop pjesmu o tome kako joj sveučilištu Yale krade srce. Na snimanje pjesme ‘White and Blue for You’ Jackie se odlučila nakon što su na spomenutom sveučilištu odbili njenu prijašnju prijavu.

Zahvaljujući pjesmi i spotu, domišljata djevojka pokazala je kako odlično svira gitaru, dobro pjeva te da posjeduje impresivnu kolekciju Yale odjeće samo kako bi zaslužila mjesto na tom sveučilištu. Nažalost, Jackie ni nakon objave ove pjesme nije primljena na Yale, ali je bar pokazala svijetu svoju kreativnost i snalažljivost.

Repanjem do upisa na Johns Hopkins

Za razliku od Jackie koja nije upala na željeno sveučilište, Michael McCartin je zahvaljujući svom repanju postao student Johns Hopkinsa. Svoju prijavu Michael je poslao na zimu 2011. godine, a umjesto da čeka odgovor od sveučilišta kao ostali studenti koji su se našli na listi za otpis ili upad, mladić je repajući sebi osigurao mjesto na Hopkinsu.

Iznio je svoj stav zato bi baš on bio pravi izbor za Johns Hopkins, kao i obrnuto zašto želi upisati to sveučilište. Naveo je koji ga studijski programi zanimaju, imenovao sve zgrade u sklopu sveučilišta te se nije sramio naglasiti svoje prednosti, vrline i pozitivne osobine. Video je poslužio svrsi jer je Michael upisao Hopkins.

Prijava uz ručno izrađenu narukvicu

Hannah Phillips diplomirala je na Sveučilištu John Hopkins u svibnju 2012. godine, ali je vjerojatno jedna od rijetkih koja je upala na isti zahvaljujući svom talentu izrađivanja narukvica. U prijavi za Hopkins, Hannah je naišla na upit da opiše svoju zajednicu koristeći bilo koji medij, a djevojka je iskoristila upravo narukvicu koju je sama napravila.

Radi se o narukvicama na kojima se nalaze privjesci od kojih svaki ima posebno značenje. Hannah je tada odlučila uz prijavu staviti plavu narukvicu uz koju je stavila maskotu sveučilišta koja nije pričvršćena kao ostali privjesci. Uz to je navela obrazloženje da maskota nije još priključena jer ona predstavlja zajednicu koje želi biti dio pa je i postala dijelom željene zajednice.

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.