Bob Dylan dolazi u pulsku Arenu…

.. a i ne samo on. Ako smo se pitali kakva će biti skora budućnost velikih inozemnih rock i pop gostovanja kod nas, sad i to znamo: ipak će ih biti.

Naime, osim rock festivala Terraneo i INmusic (koji je objavio prve headlinerePixies i The Black Keys), te već dogovorenih zagrebačkih nastupa Dream Theatera, Simple Mindsa i Rufusa Wainwrighta sve ostalo bilo je upitno. Nakon stavljanja ključa u bravu promotorske agencije Adria Entertainment poslije koncerta Rogera Watersa na splitskom Poljudu (organizatora većine velikih inozemnih gostovanja u Hrvatskoj zadnjih godina), situacija se na terenu koncertnih spektakala za desetak i više tisuća ljudi kod nas činila poput 50 nijansi sive.

Bez ikakvih najava za iduću godinu, a ovako kasno u godini, još neki dan izgledalo je da će klupska rock scena morati procvjetati na ruševinama scene iz sportskih arena, pravih arena, stadiona i hipodroma ili drugih travnatih površina.

Međutim, u petak je službeno potvrđeno gostovanje grupe Il Divo u Areni Zagreb. Isti organizator, Austrijanac Richard Hoermann, eksluzivno nam je potvrdio da iduće godine u Hrvatsku dovodi i Boba Dylana, te Michaela BubleaBryana AdamsaDeep PurpleStatus Quo i druge, kao i Cesara Millana, međunarodnu televizijsku zvijezdu iz emisije “Šaptač psima”.

Neslužbeno doznajemo da je za Dylana već bukiran datum u pulskoj Areni prije ljeta. Ostali koncerti trebali bi se održavati u zagrebačkoj i pulskoj Areni. Hoermann pored izvođača koje je službeno potvrdio, najavljuje još nekoliko inozemnih pop/rock gostovanja u 2014. koja su u fazi pregovora.

Richard Hoermann je na domaćem tržištu prisutan od 1994., kao jedan od najvećih europskih promotora bio je ‘veza’ mnogim domaćim organizatorima koncerata u ‘privođenju’ svjetskih rock zvijezda.

Međutim, od iduće godine namjerava u Hrvatskoj raditi isključivo preko svoje tvrtke NuCoast Concerts, koju je registrirao i u Hrvatskoj i koja će biti lokalni promotor.

Nastup Boba Dylana nedvojbeno je najzanimljiviji. U svjetlu recentnih događanja oko Dylana u Hrvatskoj – pa i vijesti da je Slavko Goldstein na poziv New York Timesa napisao komentar o tome – dolazak Dylana u Pulu san je svakog poklonika, ali i organizatora; neće nedostajati besplatnog marketinga, povišenih tonova u javnosti i rasprodanih ulaznica…

(www.muzika.hr)


Nema komentara

  • Bob Dylan neće nikad doći u Hrvatsku Nedavno je izjavio da su Hrvati nacisti .pa možeš misliti ,on kao židov, će zaobići Hrvatsku na dugo i široko.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.