Teška kazna Fife: Šimunić je dobio 10 utakmica suspenzije!

Disciplinski odbor Fife Josipa Šimunića je kaznila sa čak deset utakmica zbog neprimjerenog skandiranja na kvalifikacijskoj utakmici između Hrvatske i Islanda!

Nakon tjedana nepotrebnog odugovlačenja Svjetska nogometna organizacija Fifa je napokon obznanila kaznu za Josipa Šimunića.

Iskusni Šimunić nije imao milosti kod Fife te će morati pauzirati čak deset utakmica zbog neprimjerenog skandiranja s navijačima nakon utakmice s Islandom 19. studenog u Zagrebu!

Joe je, prema svemu sudeći, neslavno završio svoju reprezentativnu karijeru jer će propustiti Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, a ne uspije li Hrvatska proći skupinu, suspenzija se nastavlja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016 i svim ostalim službenim utakmicama.

Disciplinski odbor je ustvrdio da je igrač, zajedno s publikom uzvikivao hrvatski pozdrav, koji su u Drugom svjetskom ratu koristile Ustaše. Kao posljedica toga, odbor se složio da je taj pozdrav bio diskriminirajući te je uvrijedio dignitet skupine ljudi na rasnoj, religioznoj i etničkoj razini.

Fifa na svojoj službenoj stranici piše da će suspenzija početi s prvom utakmicomHrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Odbor je također odlučio da će igraču biti zabranjen pristup stadionima tih deset utakmica. Osim suspenzije Šimunić je dobio novčanu kaznu od 30.000 švicarskih franaka.

Također dodaju da je Fifa obvezana boriti se protiv bilo kakvog oblika diskriminacije u nogometu i blisko surađuje s nogometnim savezima diljem svijeta kako bi educirala o jednakosti i poštovanju. Hrvatski nogometni savez ima pravo žalbe na ovu odluku.

Kazna Mariju Mandžukiću zbog isključenja na uzvratnoj dokvalifikacijskoj utakmici protiv Islanda, još nije poznata. (24sata.hr) 

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

  • Mozemo zahvaliti u prvom redu srbima koi su toliko kopali kod FIFE da nam Josipa kazne,a opet su uspjeli da nas Hrvate ponize tj.kazne kao i dosta puta u povijesti.Sta se radi na stadionima u srbiji,Francuskoj i mnogim drugim stadionima to “ne vide”samo nas malu Drzavu kaznjavaju takoreci cim zakasljemo.Zahvalit se mozemo “NASIM POLITICARIMA”koi nebi ni okom trepnuli,a ne pomogli nasem narodu.Nisam rekao da podrzavam nacisticke planove,a siguran sam da Josip nije Isao na to.Josipe drzim ti palceve i glavu gore.

  • Josipe, ne brini se. Mi koji smo Hrvati znamo što si želio reći tim rodoljubnim pokličom.Volim svoje i Hrvat sam. To što nas kažnjavaju crveni fašisti i srpski cigani vlaški, neka ide na njihovu dušu, ako je uopće imaju.Međunarodni rasisti vide trun u oku hrvatskom, a ne vide balvan u svom. Uvijek za Dom i za Boga. Bog i Hrvati.

  • Ko ih šiša nek su oni tj,Srbi ispali ,, a Hrvatska ide dalje ,,,, ovo je sve protiv Hrvata a ne protiv samog Šimunića ,,,,,
    Oni jovanović je li sada sretan ..,,,,, post će i on i ostali ,,,, obadva ,,, obadva ,,,,

  • Ljigavi INDEX piše da je Šimunić osramotio Hrvate pred cijelim svijetom. Osramotio je on one koji nisu Hrvati, i digli se da ga što više kazne. Koliko li je puta Jovanović i ostali neHrvati zvali onog pe…. Platinija da mu odrepi što veću kaznu.
    Šimuniću podrška u svakom pogledu !

  • sad se vidi kako su “NASI”politicari prodate duse,jednako kao Blater i Platini,a da ne govorim o srbimmmma koi su vrsili pritisak na FIFU.Josipe drzim ti fige.

  • JOSIPE I OSTALI IZ DIJASPORE,!- VIČIMO -ZA HRVATE- PA NEĆEMO DAT MATERIJAL “INDEKSU,HR, “DI WELTU “I OSTALIM SLIČNIM MEDIJIMA DA INSINUIRAJU I DAJU MATERIJU ZA KAZNU FIFI I PIŠU SVOJU ISTINU O HRVATSKOJ POVJESTI,O KOJOJ JE JEDINO ISTINA DA SMO UVIJEK MI STRADAVALI,STO ZBOG LAKOVJERNOSTI ŠTO ZBOG POHLEPNI VOĐA KAO I DANAS

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.