Nađen dio zrakoplova koji je udario u newyorške tornjeve

Newyorška policija priopćila je u petak da je pronašla dio jednog od zrakoplova koji je 11. rujna 2001. udario u zgrade Svjetskoga trgovinskog centra, javlja BBC. Komad metala dug oko metar i pol te širok oko metar, na kojem se vidi oznaka Boeinga i serijski broj, pronađen je između dvije zgrade u New Yorku, tri bloka dalje od Ground Zeroa.

Jedna od njih je zgrada islamskog centra, o kojoj su se vodile žestoke rasprave jer su protivnici smatrali da ne smije biti izgrađena tako blizu mjesta na kojem su se nalazili tornjevi blizanci. Policija je ogradila područje i rekla da će ga istražiti radi eventualnih ljudskih ostataka.

Međutim, nagađa se da komad metala nije na tom mjestu još od atentata 2001., nego da je iz nekog razloga namjerno kasnije podmetnut. Nacionalni odbor za sigurnost prometa utvrdit će je li riječ o dijelu zrakoplova na letu United Airlines Flight 175 ili American Airlines Flight 11.

U terorističkom napadu 11. rujna poginulo je više od tri tisuće ljudi. Zgrade su se srušile ubrzo nakon udara dvaju zrakoplova.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.