Mostarci se okupili u znak podrške Atifu Dudakoviću

Skupina oko 50 građana Mostara  okupila se na Trgu Musala u znak podrške umirovljenom generalu Armije RBiH Atifu Dudakoviću koji je u petak priveden zbog optužbi za ratni zločin.

Okupljeni su istaknuli kako su se okupili spontano preko društvenih mreža te smatraju kako je riječ o montiranom procesu kojim se, kako navode, želi izjednačiti žrtva i agresor.

Mithat Brkan, organizator skupa podrške, kazao je za Klix.ba kako je do okupljanja došlo spontano i da su se ljudi okupili preko društvenih mreža.

Ovaj skup podrške Atifu Dudakoviću u Mostaru došao je sasvim spontano, preko Viber i Facebook grupa. Okupili smo se da zajedno iskažemo zgražanje nad uhićenjem našeg generala, kazao je Brkan.

S jedne strane imamo Srbe koji su u Haškom tribunalu presuđeni za genocid, s druge strane imamo Hrvate koji su osuđeni za udruženi zločinački poduhvat. Na trećoj strani imamo Armiju Republike Bosne i Hercegovine koja je časno ratovala i to je jedina armija koja je osvjetlala obraz našeg naroda, izjavio je Brkan za Klix.ba

Uhićen Atif Dudaković, zapovjednik Petog korpusa Armije BiH

(www.jabuka.tv)


23 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.