Mostar: Počela naplata parkinga kod Doma zdravlja

Korisnici usluga Doma zdravlja na mostarskom ‘Bulevaru’ oduvijek imaju problema s korištenjem prostora za parkiranje koje se nalazi uz tu zgradu.

Reguliranje parkiranja na toj lokaciji do sada nije bilo, a mostarski Dom zdravlja je već odavno uputio zahtjev prema Gradskoj upravi da riješi problem kako bi korisnici usluga Doma zdravlja imali prostor za parkiranje svojih vozila.

Gotovo redovno se događalo da prostora za parkiranje vozila pacijenata doslovno nema jer su parkirališna mjesta zauzeta vozilima stanara, turista ili običnih građana koji ostavljaju svoje limene ljubimce na prostoru gdje parking nije naplaćivan.

Rješavanje tog problema je više puta i dugo najavljivano, da bi konačno ovih dana Grad Mostar koji je i stvarni vlasnik spomenutog parkirališta naložio mostarskom poduzeću MO PARKING da uspostavi regulaciju parkiranja na toj lokaciji.

Tako su ovih dana rampe koje su odavno postavljene stavljene u funkciju, a djelatnici MO PARKINGA su krenuli s probnom regulacijom parkiranja koja podrazumijeva naplatu parkiranja za sve one koji nisu korisnici usluga Doma zdravlja.
S druge strane, namjera i Doma zdravlja, ali i MO PARKINGA jest da se pacijentima koji u Dom zdravlja dolaze sa svojim vozilima omogući besplatno korištenje parkirališnih mjesta.

Zbog kompliciranosti takvog razdvajanja na one koji moraju plaćati mjesta i one koji nisu na to obvezni, uspostavljen je, za sada probni, sustav regulacije parkiranja vozila.

Iz mostarskog Doma zdravlja zbog ovih zahtjevnih aktivnosti pozivaju građane na strpljene i razumijevanje zbog mogućih zastoja i gužvi pri ulasku na parkiralište.

(Dnevni list)


4 komentara

 • Pa kad se brinete za pacijwbte upitajte se da li isti imaju novca za platiti parking?
  A lako je to riješiti staviti one čuvare da puštaju samo pacijente sa uputnicom.
  Jadni ti smo svi sa ovakom vlasti i izvlačenju novca iz đžepa ljudi nezaposkenih i onih koji su za 40 godina dobili od ovakve vlasti 326 KM mirovine
  A ďžaba je i dolaziti ovo osoblje kojw gonje doktorate na papiru umjesto da rade na mjestu liječnika a koje kao da su zabrinuti za pacijente pa im daju još jedan namet u vidu parkiranja.

 • Ovako, bila sam jutros. Najlakse zugat na sve okolo. Imam dvoje male djece pa cesto idem u DZ. Malo kad sam vidjela toliko slobodnog mjesta za parking. Uglavnom bi prije s djecom parkirala po bulevaru jer je oko doma zdravlja bio poduhvat proc sa autom a parkirat nemoguce.
  Svaka cast!
  Jos kad su mi rekli da je za pacijente besplatno, ja stvarno ne znam ko bi se bunio.
  Ovi sto zugaju sigurno zive okolo pa im problem gospodi sada …

 • Ovako to svicarci rjesili: na parking dolaze pacijenti a i ostali! Ostali plate, 1 fr pola sata, pacijenti na recepciji od osoblja dobiju zeton! Problem rjesen!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.