Kraljević ugostio otpravnika poslova Delegacije EU u BiH Khaldouna Sinna

U uredu gradonačelnika danas je upriličen prijem otpravnika poslova Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Khaldouna Sinna. Predstavnika Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini primili su gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Između ostalog, g. Sinno je posjetio i otvaranje Mediteran Film Festivala čiji je sponzor Ured specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je kako mu je veliko zadovoljstvo što je festival otvoren i što se baš održava u Širokom Brijegu.

Razgovaralo se o aktualnim temama, lokalnom razvoju i ulozi lokalnih nivoa vlasti u procesu europskih integracija. Dotaknutu su teme poput problema mladih, sustava obrazovanje i njegove neusklađenosti s potrebama tržišta. Gradonačelnik Kraljević je istaknuo kako su reforme u školstvu potrebne i zahtjevne, te kako će trebati dosta vremena.

Također, g. Sinno je upoznat s novom usvojenom Strategijom razvitka Širokog Brijega, a poseban osvrt je ostavljen na ulaganje i razvoj poljoprivrede. Također, naglašeno je kako bez državne strategije, EU nije u mogućnosti dati sredstva, a država time godišnje gubi milijune.

„Lokalna zajednica je mjesto gdje se rješavaju svi probleme, stoga nam je potrebna još veća decentralizacija, osobito u sustavu raspodjele sredstava od PDV-a.“, rekao je između ostalog gradonačelnik Kraljević.

Projekt „Adriatic canyoning“ je projekt čija sredstva dolaze iz EU, a g. Sinno je čestitao na uspješno pripremljenom projektu čime je Grad Široki Brijeg dobio bespovratna sredstva. Osvrnuo se i na projekt izgradnje kanalizacijske mreže, čije financiranje jednim dijelom dolazi iz EU.

Na samom kraju, gradonačelnik se zahvalio g. Sinnu na dolasku i poklonio mu monografiju Širokog Brijega. Također, upućen mu je poziv za ponovni dolazak i posjetu nekog sportskog događaja, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Otpravnika poslova Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Khaldoun Sinno sa svojim izaslanstvom danas će posjetiti i pojedine lokalne poduzetnike, kao i Franjevački samostan na Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

 • A ko ono obnoć zavija narodnjake u sitne sate u Širokom, vrlo neprimjereno za narod koji želi i mora odmarati noću .
  I dokle smije smije na razglas pjevati i da li se smije to čuti kilometrima dalje????
  jadni mi šta se sve dovodi u Široki.

 • A ko ono obnoć zavija narodnjake u sitne sate u Širokom, vrlo neprimjereno za narod koji želi i mora odmarati noću .
  I dokle se smije na razglas pjevati i da li se smije to čuti kilometrima dalje????
  jadni mi šta se sve dovodi u Široki.

 • O KOJEM RAZVOJU SE RAZGOVARALO?RAZVOJU KOJE DRZAVE-OPCINE? JER KOD NAS SVE IDE UNATRAG. UMJESTO OTVARANJA JOS NOVIH VRTICA ONI NAVODNO ZATVARAJU I POSTOJECE.

 • KO KAZE DA SE VRTICI ZATVARAJU TO JE LAZ. SVAKOG MJEDECA OTVARAJU NOVI DANAS SE ZOVE PCELICA SLJEDECEG MJRSECA MAJA ZA MJESEC BIMBO. JADNE MOJE TETE NIKAD MIROVINU NECETE VIDJETI. SVE VAM JE TO MIRINA BORBA DALA ZA VLASTITI DZEP. ZELIM VAM PUNO ZDRAVLJA I SRECE.

 • Ej mozda ovaj evropljanin prepise formulu otvaranja novih vrtica i rijesavanje dugovanja prema djelatnicima.
  dobijes dva u jedan-to je u evropi za sada jos nepoznanica.
  a jos ako miro preporuci i ravnatelje iz vrtica-imat ce sve po dva u jednom vrticu.

 • Brzo ce se u vrticu ostvariti Mirina recenica
  NEKA BABE CUVAJU DICU
  gledam tete i tu ti je to negdje.
  Radica jos radi.
  Znaci i prabake cuvaju dicu..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.