Mlinarević – Sopta: ‘Ja ustajem protiv nasilja nad ženama’

Ja ustajem 14. veljače 2013. jer živim u još uvijek primitivnom bosanskohercegovačkom okruženju u kojem se u mnogim kućama do podne moli Boga, a od podne ubija Boga u ženi. Ja ustajem jer živim u okolini u kojoj se takvo što ni u ludilu ne smije priznati, jer kuku lele, šta će reći selo, šta fratar, a šta strina…

Ja ustajem jer živim u šovinističkoj sredini u kojoj će komšije za tri sekunde pozvati policiju ako je u stanu preko puta neki rođendan uz glazbu, a ako čuju da netko tamo preko puta na ženi razbija porculanski set tanjura, to odjednom “nije njihova stvar”. Ja ustajem jer živim u zemlji u kojoj su žene bivale višestruko silovane, a ne smiju imati PTSP.

Ja ustajem jer živim u zemlji u kojoj žene možda ne trpe fizičke udarce, ali je njihova duša duboko izranjavana dok čekaju plaću koja ne dolazi, dok obijaju pragove raznih institucija sa transparentima u promrzlim rukama, dok trpe poniženja i šikaniranja u radnim okruženjima na seksualnoj osnovi.

mms

Ja ustajem jer će na 14. veljače 2013. mnogi muškarci izvesti svoje žene na večeru za Valentinovo, tek da vidi mahala, da se održi privid bajke, a kad dođu kući na samo jedno krivo pitanje smjestit će im ispod oka stalni ures – plavu masnicu, pa noć završiti u krilu neke mlađe-slađe. Ja ustajem jer se ne bojim takvih slabića i jer sam odgajana u obitelji u kojoj je žena i majka – svetinja koju se poštuje, ljubi i voli do zadnjeg daha života svoga. I svaka žena je rođena i zaslužuje da bude sa respektirana sa istinskom ljubavi.

/MMS uključena, a dabome da sam uključena 🙂 u akciju – Jedna milijarda ustaje – protiv nasilja nad ženama, /location-Mostar/, 14.02.2013./ Prst u zraku i nešto crveno, nešto od srca Cveetak.

FACEBOOK EVENT

(www.jabuka.tv | Martina Mlinarević – Sopta)

18 komentara

 • ispada da je samo ona odgojena u lijepoj i pristojnoj obitelji a svi mi ostali da smo divljaci i šovinisti ma ovo je i od nje previše ,prije su nas napadali da smo ustaše sad nas napadaju da smo šovinisti ovog onog tipa sve je ovo komunističkoliberalna ideologija a ona je njihovo piskaralo

 • Jao jesi opterećen @jkb, diši duboko prijatelju, i ne shvaćaj stvari tako tragično. Uuuuu napadale ustaše, sad Martina ustaje i jadan ti…Nečuveno kakvi sve likovi čitaju članke i imaju pristup internetu. Nego poljubi danas ženu, majku, kćer, Valentinovo je i dan zaustavljanja nasilja.

 • ja živim u zemlji gdje krvnici ne kriju lice
  ja živim u zemlji gdje majka stoljećima mrtvoj djeci ljubi lice
  ja živim u zemlji gdje ne smiješ pitati za smrt svoje porodice
  ja živim u zemlji gdje krvnik nosi ime svake ulice
  ja živim u zemlji u kojoj vladaju njene ubice

  ja živim u zemlji gdje gdje se čeka
  krunisanje princeze na tron kraljice

 • u tekstu se osjeća malo seksističkog tona, jer bi ispravno bilo ustajem protiv nasilja općenito, zar je “veće” nasilje nad ženama od onoga nad muškarcima ili djecom. Ustajem protiv Martininih seksističkih ispada

 • Bože dragi može li bez prepucavanja bar jedan, jedini dan u godini kad se ukazuje na nasilje nad ženama. Ili i tada moramo trpiti kmečanje muških kako su i oni jadni zlostavljani? Stvarno zadrtizam. Podrška svim ženama, a onaj tko se usudi dignuti ruku na ženu, nek prvo pogleda u oči svoje majke.

 • Protiv svih oblika nasilja, bilo gdje(kuća, radno mjesto, institucije…, bilo od koga(muško, žensko, nadređeni…, bilo kada.
  Stop nasilju!

 • Moja Martina.Ja imam 65 godina,muža i djecu.Poštujem muža,i on mene.Odgojili smo djecu,danas već odrasle ljude,koji imaju već svoje skladne obitelji.Uzalud je ustajati,bunit se-to izaziva revolt.Treba ODGAJAT ljude,da budu ljudi.Danas se jadnoj mladosti nudi svašta,a niko ih ne uči,kako biti odgovorna osoba,odgovorna žena(majka),odgovoran muž(otac)……
  Još je dobro……….. na kakvim zasadima raste današnja mladost,

 • Ja ustajem jer moram ložit vatru, peći kruh, spremat djecu u školu,po kojoj će im sutra gazit, mnoštvo nekvalificiranih, podobnih i prekonoći bogatih ljudi, koji tako pljuju i po sebi, ali koliko su tupavi još to i ne kuže. Ja ustajem dok isti spavaju ili ispijaju kave po institucijama i ne rade ništa ili rade krivo. Ja ustajem jer putem suda moram tražiti svoja prava koja su upravo tamo sakrivena po spisima i lošim zakonima.
  Ma neću više ustajati, sjedit ću, jer kad padam manje se udarim…. Ha, ha.

 • Svaka cast Martina, dobra si kao i uvijek! Pusti muske soviniste sto pljuju cim im otvoreno kazes nesto sto ih spada. Ne daj se, samo nastavi skidati maske korumpiranim i pokvarenim politicarima koji nas sve drze za glupe ovce i dovedose do propasti!

 • Poštovana Martina,

  da li ćete ustati/reagirati na današnji članak na Poskoku u kojem Vaš suradnik/prijatelj umjesto da argumentira (ne)sposobnosti jedne žene na visokoj poziciji on je neargumentirano i proizvoljno proziva bludnicom i javno raspravlja o njenim tjelesnim atributima??? Uvjerena sam da nećete “ustati” i dići svoj glas ou slu;aju kada Vas prijatelj pronalazi poveznicu između ženine sposobnosti i moralnosti u veličina njenog grudnjaka. Doduše, shvatam Vas, ipak je lakše dizati glas protiv tamo neke apstraktne grupe nasilnika nego protiv konkretne osobe koja, po meni, daleko više štete nanosi ženskoj populaciji u ovoj zadrtoj zemlji nego svi oni protiv kojih se Vi “dižete”…Jbg, ruka ruku mije……………

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.