Mladi za primjer: Širokobriješka Frama u tradicionalnoj akciji čišćenja prirode | Jabuka.tv

Mladi za primjer: Širokobriješka Frama u tradicionalnoj akciji čišćenja prirode

Frama Široki Brijeg u ranim jutarnjim satima u subotu započela je akciju čišćenja zelenih površina oko širokobriješkoga samostana i crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, Gimnazije fra Dominika Mandića, gimnazijskoga igrališta i trim staze te Grabovine, odnosno Franjevačke ulice i gradskoga groblja Mekovac.

Riječ je o tradicionalnoj akciji koju već dugi niz godina početkom proljeća organiziraju mladi iz Frame Široki Brijeg. U ovogodišnjoj akciji sudjeluju širokobriješka Frama i Veliki glasnici sv. Franje, odnosno učenici 9. razreda devetogodišnje škole.

Ove godine u akciji nas sudjeluje sedamdesetak. Plan je očistiti područje oko naše škole, park i nešto šire područje Brijega, izjavio je za portal Jabuka.tv Ante Naletilić, predsjednik Frame Široki Brijeg.

Inače, širokobriješka JKP Čistoća proteklih je dana započela s akcijom uređenja ovoga područja i postavljanja kanti za smeće. Sve donedavno, zbog loših uvjeta i gotovo nepostojanja kanti za smeće ili prikladnih odlagališta, ovo je područje bilo zagađeno smećem. Nažalost, ne radi se samo o otpadu koji bacaju učenici, nego i nesavjesni građani Širokoga Brijega, koji su dijelove Grabovine pretvorili gotovo u deponije.

Poruka ove simbolične akcije je da se prestane bacati smeće

Smeća ima puno i na teže dostupnim mjestima, ali naša poruka je da ovom simboličnom akcijom koju izvodimo u okviru naših mogućnosti upozorimo ljude na ljepote našega okoliša i da se prestane bacati smeće u prirodi, koja nas sve okružuje, dodao je za portal Jabuka.tv predsjednik širokobriješke Frame.

Ova akcija izvedena je u suradnji s JKP Čistoća d.o.o. Široki Brijeg i uz pomoć Franjevačkoga samostana u Širokom Brijegu.

Široki Brijeg: Park fra Didaka Buntića dobiva novo ruho

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj: