Milanović ugostio branitelje iz HNŽ-a

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je u utorak u Uredu predsjednika s izaslanstvom Udruge dragovoljaca pričuvnog sastava MUP-a ’91. Hercegovačko-neretvanske županije iz Mostara.

Povod susreta je obilježavanje 30 godina od dana kada je na poziv tadašnjeg Predsjedništva BiH skupina dragovoljaca pristupila u pričuvni sastav policijskih snaga.

Udruga dragovoljaca pričuvnog sastava MUP-a ’91. Hercegovačko-neretvanske županije iz Mostara osnovana je u ožujku prošle godine, a okuplja oko 300 bivših pripadnika pričuvnog i redovnog sastava policije koji su sudjelovali u ratnim događajima.

Predstavnici Udruge upoznali su predsjednika Milanovića s ulogom policijskih snaga tijekom ratnih događanja te kazali da su svoje zadatke obavljali profesionalno te vodeći računa i poštujući međunarodno humanitarno pravo.

Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednik Udruge Ivan Milas, dopredsjednik Mario Bevanda te član Predsjedništva Udruge Ninoslav Rukelj, a uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

U Širokom Brijegu obilježena 30. obljetnica osnutka pričuvne policije

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.