U Širokom Brijegu obilježena 30. obljetnica osnutka pričuvne policije

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima obilježena je 30. obljetnica osnutka pričuvne policije u Širokom Brijegu.

Postojalo je šest pričuvnih postaja Policijske postaje Široki Brijeg u kojima su ukupno bila 223 djelatnika plus aktivna policija. To je prva oružana postrojba koja je bila legalna postrojba u to vrijeme, a mobilizirana je odlukom Predsjedništva SR BiH da pomaže aktivnoj policiji. Povod osnutka bio je dolazak srpsko-crnogorskih rezervista u Mostar s 18. na 19. rujan 1991. godine, izjavio je za portal Jabuka.tv pomoćnik zapovjednika za uniformiranu policiju iz 1991. godine Mate Lončar, ujedno i bivši načelnik Općine Široki Brijeg.

Spomenuta postrojba u Domovinskom ratu nije imala poginulih pripadnika.

Bili smo na terenima u Gornjoj i Donjoj Kozici 1992. godine, a 1993. su bili tereni na području Mostara. Srećom, poginulih nismo imali dok je ranjenih bilo, zaključio je Lončar.

Nakon kratke svečanosti na središnjem gradskom trgu, za 110 bivših pričuvnih policajaca organizirana je večera i druženje u svadbenom salonu La Viva.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.