Na Gorancima pronađena plantaža marihuane, uhićena jedna osoba

Osoba inicijala D.R. (1986.) uhićena je u utorak u Mostaru, priopćila je u Federalna uprava policije (FUP).

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, u utorak, 28. rujna 2021. godine, izveli su operativnu akciju Triple 2 na području grada Mostara.

Tom prilikom slobode je lišena osoba inicijala D.R. (1986.), dok će nad drugom osobom biti provedena kriminalistička obrada.

Osoba lišena slobode se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz članka 238. stavak 1., kao i kaznenog djela Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz članka 371. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Privedena osoba je višestruki povratnik u vršenju kaznenih djela.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretrese objekata u naselju Goranci gdje je pored objekta koje spomenuta osoba koristi pronađena plantaža od 29 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu Cannabis sativa L..

Također je po istoj naredbi izvršen pretres obiteljske kuće, gdje je pronađena određena količina streljiva i vojne opreme, te određena količina tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku.

Navedena osoba sumnjiči se da je određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakirala te je dalje distribuirala.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predana u nadležnost Tužiteljstvu HNŽ-a uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Akcija je izvedena u suradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju kaznenih djela, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

(www.jabuka.tv)