Mesić podnio ostavku na mjesto počasnoga predsjednika SABA-e

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić podnio je ostavku na dužnost počasnoga predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA) u želji, kako je naveo, da Savez poštedi negativnih posljedica nastalih objavljivanjem snimki s njegovim izjavama iz 1990. i 1992. godine.

“Razmotrivši stanje nastalo nakon objavljivanja snimke s mojim, ponavljam i ovom prilikom, apsolutno neprihvatljivim izjavama iz godine 1992., kao i one kasnije objavljene iz godine 1990., te uzimajući u obzir činjenicu da vjerojatno postoje još i druge moje snimke iz toga vremena s jednako neprihvatljivim izjavama, a u želji da poštedim Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske bilo kakvih negativnih posljedica, podnosim ostavku na funkciju počasnoga Predsjednika SABA-e”, stoji u Mesićevoj ostavci podnesenoj predsjedniku SABA-e Franji Habulinu.

“Neću se pozivati na…”

“Neću se pozivati na to da sam tako govorio u razdoblju od neke tri godine, iznoseći ono što je tada bila politika HDZ-a, a što je – to je danas više nego očito – i ostalo politika te stranke. Jednako kao što se neću pozivati ni na činjenicu da sam u razdoblju od dvadesetak godina, a osobito u vremenu kada sam obnašao dužnost predsjednika Republike Hrvatske, zastupao dijametralno oprečna stanovišta”, ističe Mesić dodajući da, ne opravdavajući se, preuzima punu odgovornost za ono što je izrekao.

Istaknuvši, uz ostalo, da će i dalje “davati svoj angažirani doprinos borbi usmjerenoj na to da antifašizam bude i ostane jedan od temelja današnje Republike Hrvatske – onako kako je i zapisano u njezinom Ustavu” – Mesić u ostavci poručuje da njegova privrženost antifašizmu kao sklopu vrijednosti i njegova “privrženost borbi protiv galopirajuće fašizacije Hrvatske ni na koji način, a najmanje objavljivanjem snimki starih četvrt stoljeća, neće biti poljuljana”.

(Hina)

18 komentara

  • Stari pac.v i glupan..Hoštapler koji je bio predsjednik države 2 puta.Katastrofa on ,a ništa nisu bolji ni oni koji su ga birali.Ovaj isti orijunaš je pričao viceve o pok.predsjedniku Tuđmanu a posebno je volio pljuvati po Hercegovcima. Ujduroviću..miran.

  • sve je ovo znala mafija iza sjene i 90 ..sve su to ista gofna i oni i mesić …objave kad im odgovara ..pljuccccccc

  • Di je počasni građanin Tuzle,Sarajeva? Di je doktorant.. ili drkadž.ja.Koji je to diletant to majka više ne rađa.Samo bih volio znati stide li se oni koji su u HR glasovali za ovo čudovište.

  • Govno od čovjeka bio i ostao…Nitko ga više neće i ne želi blizu sebe,koji ljigavac…Sve ovo su znali i ranije o njemu pa zašto se ovo nije objavilo.Pitao bih ovo Karamarka bivšeg ševa obavještajni službi i Mesićevog bivšeg savjetnika.Ovo ne govori samo o Mesiću nego i o Karamarku,Šeksu,Bebiću,Sanaderu,Rojsu itd.i ostaloj ekipi velikih hrvata na baterije.Svi su hrvati bili i ostali onoliko koliko su mogli krasti RH-ku…Sramota…

  • Ma nevoli taj nikoga samo se pitam a I sve ostale pitam gdije bi u bilo kojoj drzavi zavrsio covjek Koji dila tajne dokumente svjedoci protiv svojih generals Siri nesnosljivost prema jednom dijelu hrvatskog naroda nor hercegovcima pusta strane sluzbe u arhiv Koji se otvara najmanje nakon 50 godina ja mislim bio bi proglasen izdajnikom I u najmanju ruku zavrsio bi u zatvoru a kid has je dobio ured milion kuna I Ko se god Sa njim politicki be slaze proglasava se fasistom

  • Mesić kao zadnji presjednik SFRJ-je u 4 mjesecu 1991 god kad je već počela agresija na Sloveniju i RH-ku unaprijedio pukovnika JNA-je Ratka Mladića u čin general major Ratko Mladić.Znamo tko je ratko Mladić i kakve je zločine počinio.Dragi hrvati a i bošnjaci toliko o vašem ljubimcu Mesiću..Dokumenti postoje i već su objavljeni u medijima u RH-oj.

Komentiraj: