Lukašenkova protivnica pobjegla na sigurno u Litvu

Oporbena kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Bjelorusiji, Svetlana Tihanovskaja, izbjegla je u Litvu i “na sigurnom je”, objavio je litavski šef diplomacije Linas Linkevicius.

Stigla je u Litvu i na sigurnom je, napisao je ministar vanjskih poslova na Twitteru ne otkrivajući nikakve druge pojedinosti.

Litva, članica EU-a i NATO-a, a nekada dio Sovjetskog Saveza, često pruža utočište oporbenim političarima iz Rusije ili Bjelorusije.

Od ponedjeljka navečer, nakon što je Tihanovskaja tri sata provela u sjedištu Izbornog povjerenstva tražeći ponovno prebrojavanje glasova, nije se znalo gdje se nalazi, nakon čega je Linkevicius izrazio “zabrinutost” jer ju je nekoliko sati pokušavao kontaktirati.

Nova na političkoj sceni i glavna suparnica dosadašnjem predsjedniku i pobjedniku nedjeljnih predsjedničkih izbora Aleksandru Lukašenku, Tihanovskaja je prema Izbornom povjerenstvu osvojila 10 posto glasova, no objavila je da se osjeća pobjednicom izbora.

Također je odlučila da neće sudjelovati u prosvjedima protiv Lukašenka zbog mogućih “provokacija”.

U prosvjedima u ponedjeljak navečer poginuo je jedan muškarac nakon što mu je u rukama eksplodirala naprava kućne radinosti.

Bjelorusi i danas prosvjeduju, zapadne zemlje sumnjaju u regularnost izbora

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Ma zamisli ovojila 10 % glasova …i pravi nerede.
    Da je barem bila blizu pa mohli bi i sumnjati…
    Ovo su kao i oni sto hoće Trampa srušiti, ako nije po mom onda nije kako triba

    • Stvar je u tome da je vjerojatno osvojila daleko vise, ali kao i Putin, npr., Bjelorusija i Lukasenko organiziraju glasove onako kako njima odgovara. Nesto kao HDZ u Hercegovini.

  • Ma bas dobro…zakuhala zeljna vlasti pa zbog dobrobiti svoje djece pobjegla u Litvu, a sada neka zbog nereda hvataju tuđu djeca nije ju briga…

    Sto je pobjegla? Sto se ne bori i kuha lonac koji je zakuhala

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.