Luka Dončić će platiti pogrebe žrtava napada u beogradskoj školi

Košarkaš Dallas Mavericksa Luka Dončić objavio je da će platiti pogrebne usluge i savjetovanja za kolege i osoblje nakon napada u kojem je ubijeno osmero djece i zaštitar u beogradskoj osnovnoj školi, rekao je u glasnogovornik Zaklade Luka Dončić za američku mrežu ESPN.

Dončić je rođen u Sloveniji, ali ima duboke obiteljske veze sa Srbijom gdje žive njegovi baka, tetka, ujak i rođaci, a njegov otac Saša podrijetlom je iz Srbije.

Dončić je objavio pomoći nakon masovne pucnjave, a planira sudjelovati i u dugoročnoj pomoći za ublažavanje posljedica napada koji se dogodilo u srijedu u beogradskoj školi Vladislav Ribnikar.

Srce mi je slomljeno zbog tragične pucnjave u školi u Srbiji i gubitka života, uključujući i živote nedužne školske djece, rekao je Dončić u izjavi. Moje su misli s obiteljima i cijelom zajednicom pogođenom ovom tragedijom.

Kroz svoju zakladu tražim načine kako neposredno i dugoročno podržati učenike, profesore i obitelji pogođene pucnjavom u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Predan sam tome i nastavit ću dijeliti novosti i načine podrške kako pojedinosti postaju dostupne.

Osmero učenika i zaštitar osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u središtu Beograda ubijeni su, a još sedmero je ozlijeđeno u srijedu ujutro kad je na njih pucao 14-godišnji učenik te škole, javlja Hina.

Šestoro učenika i jedna profesorica teško su ozlijeđeni i smješteni u Urgentnom centru i Dječjoj klinici Tiršova.

Učenik škole “Vladislav Ribnikar” K. K. (rođen 2009.), osumnjičen za ovaj masakr, nađen je i uhićen u školskom dvorištu.

Škole u Srbiji u petak obustavljaju nastavu, traži se ostavka ministra obrazovanja

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.