FBiH: Uplaćeni dječji doplatci za ožujak

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike realiziralo je isplate dječjeg doplatka za mjesec ožujak, a isplata je obuhvatila 45.056 korisnika s područja cijele Federacije BiH.

U ovu svrhu iz federalnog proračuna je izdvojeno ukupno 10.973.786,49 KM. Kako je priopćeno iz resornog ministarstva, pravo po ovoj osnovi odobreno je za sva pravosnažna rješenja koja su zaključili nadležni centri za socijalni rad, odnosno općinske službe socijalne zaštite kroz elektronsku bazu podataka.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić podsjetio je korisnike i na potrebu da vode računa o točnom navođenju neophodnih informacija u zahtjevu, kako bi se izbjegle nejasnoće prilikom uplata u komercijalnim bankama.

Imamo informaciju iz određenog broja banaka o pogrešno unesenim nazivima banaka, kao i brojevima bankovnih računa. Stoga skrećemo pozornost korisnicima da provjere ove podatke prije nego oni budu dostavljeni Ministarstvu, a kako bismo izbjegli nepotrebna kašnjenja u isplatama. To se odnosi i na situacije u kojima je korisnik u međuvremenu promijenio banku i potrebno je da se te informacije redovno ažuriraju i usklađuju, podsjetio je ministar Delić.

Ministar Delić naveo je i da će isplata dječjih doplataka po rješenjima koja su postala pravnosnažna nakon 31. ožujka ili će to tek postati, biti isplaćena iz proračuna Federacije BiH za 2023. godinu, pri čemu će navedenom isplatom biti retroaktivno obuhvaćeni i oni mjeseci za koje nije bilo isplate, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.