Ljubušaku zbog napada na policajca uvjetno 7 mjeseci zatvora

Općinski sud u Ljubuškom zbog napada na policajca i nanošenja istom tjelesnih ozljeda 27-godišnjem J. L. iz Ljubuškog izrekao je uvjetnu osudu.

Izrekao je mjeru upozorenja, utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 7 mjeseci, te istodobno utvrdio da se ona neće izvršiti ako J. L. u roku od 2 godine ne počini novo kazneno djelo.

Po optužnici Županijskog tužiteljstvo u Širokom Brijegu sud je utvrdio da je J. L. napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, pri čemu je ta osoba lakše tjelesno ozlijeđena.

Prije nego je lišen slobode zbog narušavanja javnog reda i mira, J. L. se fizički sukobio sa jednom osobom na benzinskoj crpki u mjestu Mostarska Vrata, općina Ljubuški, izjavio je za portal Jabuka.tv viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskoga tužiteljstva ŽZH Josip Aničić.

Nakon fizičkog sukoba udalji se u nepoznatom pravcu, da bi ga kasnije policijski službenici pronašli i doveli u službene prostorije policije.

Postupajući po redovnoj proceduri kada se osoba uvodi u prostorije za zadržavanje, policijski službenici su od J. L. a zatražili da izvuče remen iz svojih hlača i vezice iz tenisica, što je isti odbio učiniti. Pa kada su ga policijski službenici poveli prema prostoriji za zadržavanje laktom je u predjelu glave udario policijskog službenika koji je zadobio ozljede u obliku krvnog podljeva lijevog oka.

S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu izjavit će žalbu zbog odluke da se optuženom izrekne uvjetna osuda.

Za predmetno kazneno djelo propisna je kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.