Bugatti odustaje od rušenja rekorda za najbrži automobil na svijetu?

Proizvođač nekoć najbržeg automobila na svijetu, Bugatti Veyrona, najvjerojatnije neće pokušati ponovno doći do ove laskave titule svojim posljednjim modelom Chironom.

Razlog? Ovo im nije prioritet, odnosno kako je prvi čovjek kompanije Stefan Winkelman novinarima CNBC-a sročio – “Imam mnogo toga na tanjuru. Test brzine mi nije prioritet. Mislim da imamo mnogo stvari za napraviti.”

Bugatti još nema svih 500 kupaca za svoj hiperautomobil od 1.500 KS, no Chiron se prodaje znatno bolje od Veyrona kojem je trebalo deset godina da pronađe 450 udomitelja.

Usporedbe radi u nešto manje od dvije godine prodano je 320 Chirona. No razlog za odustajanje od lova na rekord, najavljenog još koncem lipnja 2016. vjerojatno ne leži samo u boljim prodajnim rezultatima Chirona, već i u konkurenciji koja bi ih mogla ugroziti.

Naime, nakon što se Bugatti u rujnu prošle godine pohvalio Chironovim rekordom za ubrzanje do 400 km/h i zaustavljanje u svega 41,96 sekundi, Koenigsegg je isti srušio ni mjesec dana kasnije. Agera RS ovaj je podvig odradila za 36,44 sekundi, a nešto kasnije su Šveđani rekord dodatno popravili rezultatom od 33,29 sekundi.

Agera RS, s postignutih 446,97 km/h ujedno drži i neslužbeni rekord za najbrži serijski automobil na svijetu, a ovo čak ni nije najsnažnije vozilo koje Koenigsegg izrađuje!

Kad bi Chiron i uspio postići veću brzinu od Agere RS, praktički je sigurno da bi Šveđani u okršaj poslali Regeru, prenosi Tportal.hr.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.