Kožul u Parlamentu opet potegnuo pitanje obrazovanja Martine Mlinarević

Predrag Kožul, zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pitao je na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamenta BiH ministricu vanjskih poslova Biseru Turković kako je reguliran radno-pravni status osobe imenovane na poziciju veleposlanika BiH u Češkoj Republici.

Kako kaže Kožul, prema Pravilniku u unutarnjem ustrojstvu stoji da veleposlanik u Pragu obavlja u pogledu stupnja složenosti najsloženije poslove, te je među posebnim uvjetima definirano da veleposlanik mora imati VSS-VII stupanj stručnosti, to jest završen fakultet, prenose agencije.

S obzirom na to da je javnosti poznata činjenica da trenutna veleposlanica u Pragu Martina Mlinarević nema VSS, zanima me na koji način ste riješili radni-pravni status. Moje pitanje je staro skoro dvije godine, ali pitanje nepoštivanja zakona Bosne i Hercegovine je uvijek aktualno, pitao je Kožul.

Ministrica Turković rekla je da, u skladu s odredbama odluke o imenovanju veleposlanika koja je donesena 2013. godine, Predsjedništvo imenuje, postavlja i opoziva veleposlanike, na prijedlog članova Predsjedništva, a ne Vijeća ministara.

Jedan od uvjeta da osoba koja se imenuje ima sveučilišnu diplomu ili odgovarajuću razinu obrazovanja, stručnosti ili iskustvo. Nije definirano što se podrazumijeva pod odgovarajućom razninom obrazovanja, odgovorila je Turković.

(www.jabuka.tv)43 komentara

  • Neka mnogi HDZ-ovci pokažu diplome, a osim toga Predrag Kožul je štitio mnoge HDZ-ovce koji su krivotvorili i upošljavali se s krivotvorenom ispravom. Stranka koja je pogazila sve zakone i uništila pravosuđe poziva se na zakone BiH.

 • Ovaj je vise pokrao od 10 Martina… Ista govna i jedno i drugo. Samo hrvatski narod njih oboje j… bu svatko na svoj nacin… Znali itko sto je korisnog u ovih 10-12 god boravka u Sarajevu na tako vaznim funkcijama ovaj lik uradio za hrvatski narod. ???

  • Ma šta je pokrao više? Čovjek je dugi niz godina u politici , ima plaću koja je ssolidna i ulaže u biznis. Narod ga je birao. A za Mlinarevićka uzima plaću s položaja koji joj ne pripada.

 • Mlinarićka ako ništa drugo pozitivna je jer nije nikad bila u Hdzeu tako da joj se ne može pripisati da je nešto ukrala.

  • …Ebo te HDZ! Evo, nisam ni ja u HDZ, ali ne odobravam ono što radi ova fuksa i njezini naredbodavci na čelu sa Sejdom.

  • Ukrala jer radno mjesto veleposlanika. Dakle, čim joj se pružila prilika bez grižnje savjesti prihvatila mjesto iako joj ne može pripasti nikako.

 • Zašto ne postavi pitanje koje škole imaju HDZ-ovci visokopozicionirani na raznim pozicijama, viljuškari, šoferi, kuhari, jebivetri na svim pozicijama? Koje škole imaju njegovi kolege iz HDZ zastupnici u parlamentu? Koliko ih ima kupljenu diplomu? Koliko ih ima tečaj iz Kumrovca? Sram vas nije izaći na sunce, čak ste i prostor crkve okupirali jer i tamo su vam braća po komunističkom pedigreu i stranačkoj pripadnosti zauzela pozicije.

  • Aj ne prdi. Dobro znas da ju je Komsic nagradio jer je pisala sve protiv HDZa. I da, nema diplomu sto je jedini slucaj takav kod veleposlanika u drugoj drzavi. Zamisli poslali neku lokalnu spisatejicu bez skolovanja, bez iskustva da nas predstavlja u Ceskoj. Ali aj ti o komunizmu idiote.

   Ova vjestica nedavno o smrti djece u Vitezu pise kako su poginula u eksploziji granate. Naravno ne pise da je granata ispaljena od Armije BiH. I kada joj na to netko napise onda ih naziva “fasistima s kamenjara” !

  • Neki imaju kumrovačke diplome, drugi inženjeri prava, treći agronomi (a nikad nisu vidjeli motiku), četvrti novinari (a novine nisu nikad ni kupili).

 • Uvazeni gospodin ima sedmi stupanj obrazovanja i bio je uzoran student. Nikad ne bi postavio ovakvo pitanje, da isto nije opravdano.
  Ako moze svak raditi kako zeli, koliko bi vas bilo spremno da vas u domu zdravlja primi npr elektricar a ne doktor

  • Polupao si lončiće …za liječiti ljude je potrebno za završiti medicinski fakultet a za diplomaciju nema fakulteta kao ni za politiku i ti si završio građevinu, a politikom se bavis

   • Ne laži. Za mjesto veleposlanika zakon je propisao stupanj obrazovanja. Ova smrda nema to obrazovanje. Znači, ona krši zakon, kao i krmsk koji je imenovao. Pas mater!

  • Tako je!
   Istina da i u HDZ-u ima onih bez diploma, a na neprimjerenim mjestima, ali ova je posebna priča. Ona glumi moralnu vertikalu, napada ljude koji joj ništa nisu krivi. O svemu se postavlja kao moralna vertikala, a radi sve suprotno.
   Ja nju pitam samo jeli ju imalo sram? Ima li ona svijest i savjest?

 • Komsiceva kucka,dobila mjesto veleposlanice samo sto laje na Hrvate.Srednja medicinska , pitnje je zna li i injekciju dati????

 • Neka kožul pročešlja u svojoj županiji diplome i vidjeće koliko ima lažnih ili Kožul želi da Martina kupi diplomu u Širokom Brjegu, ipak ministru je biznis na prvom mjestu.

  • Treba Kožul “pročešljati” diplome u svojoj županiji, ali ovdje je rijeć o Muniri. Znači li to da njoj ne treba češljanje? Ajde mrš!

 • Kada se rodis ovako ruzan poput nje pa moras onda biti ljut na ostale. To je tako kod vecine socijalista i tzv. ljevicara vidi Radu Boric kao primjer. Ne znam sta je onaj Sopta vidio u ovoj nakazi, spasio se sad

 • Uvaženi gospodin je sebi i svojima namaka više diploma nego pola širokog, al nek mu Bog sudi za sve zlo što je nanio

 • A postenjacine isti ste ,svoje u 9 koljeno smjestio na drzavne jasle ,Benzinske pumpe otkud tebi Kozule tolko bogastvo reci narodu svome Rvackome zabavi se ŠAKTOVIMA po gradu trotoarom u Nas u Knespolju

 • Kožul je završio Građevinski fakultet, čovjek je radišan i sposoban i uvijek spreman pomoći i ne docira narodu kao ova Mlinarevićka i neka je postavio pitanje.

 • Njeno imenovanje za veleposlanika je totalno nemoralno. To imenovanje govori da nije bitna škola da nije bitno iskustvo nego samo treba biti poslušan i na pravoj liniji.

  • Kao i za sve u ovoj jadnoj drzavi. Ljude najvise smeta sto ova samoprozvana velika spisateljica i patnica jedno govori a drugo radi. Inace, dok je bila iole normalna svi su je postovali i voljeli, sad je brane samo Bosnjaci.

   • Istina, svakako bi došao neko poslušan ali bi imao formalne kvalifikacije i ali ova nema ni formalne kvalifikacije. Dobila je mjesto samo zato što je na pravoj liniji – pljuvanja protiv svog naroda.

 • Predrag Kožul je jedan od 5 najboljih učenika širokobriješke gimnazije ikada. Toliko o tome i ne lupetajte gluposti kad pojma nemate.Niste vrijedni ni cipele mu očistiti kao i ova o kojoj je riječ u članku.

 • Ja nisam ljubomoran, meni je nju žao. Ona ako je savjesna onda na tom položaju može imati samo neugodne situacije jer nije kvalificirana za to mjesto.

  • Ma, tih nekvalificiranih na svakom koraku. Najgore sto misle da su Bogom dani i izvrsno obavljaju svoj posao, ali bas svi odreda s manjkom znanja za posao koji obavljaju misle da su jako strucni. Pametan covjek uvijek se preispituje i ne uzima funkciju kojoj nije dorastao.

 • Podrska gospodinu Kozulu jer se bori protiv neprijatelja hrvatskog naroda iako bi ja osobno ukinuo sva mjesta veleposlanika BiH u svim zemljama svita jer su stvarno nepotrebna i nemaju ama bas nikakav utjecaj osim sto primaju dobar dohodak a u veleposlanstvima bi ostavio samo piskarala koja su vazna za razne administrativne poslove ali sve manje i manje jer se u danasnje vrime sve vise toga obavlja preko interneta

 • Tko o čemu Bake o poštenju. MMS je apsolvent (lat. absolvens, genitiv absolventis: koji završava), student koji je odslušao sve predmete po nastavnom planu, položio sve propisane godišnje ispite, ima potvrđene sve studijske semestre i priprema se za polaganje završnih diplomskih ispita. Nekoć su se apsolventu izdavale isprave o apsolviranju – apsolutorij, što znači kako nije nepismena, ali nema potrebno formalno obrazovanje i nije ju se smjelo delegirati na mjesto veleposlanice. Bake i njegovi sa tim nemaju probleme, oni ne sređuju diplome, nego utemelje škole i fakultete i dijele svojima kapom i šakom, a zbog toga formaliteta imamo “stručnjake” u kp hdz kakve imamo, sve tutkum do tutkuma. Bake je jedan od “stručnjka” ili dječaka Novogradnje(svi oni koji pamte ta vremena znaju kako su “dječaci” novčanice jugo dinara od 50 i kako ih je Novogradnja oprala šleperima, a interesantno jedan od odgovornih i “stručnih” u Novogradnji je ovaj Bake, dalje ne treba) i tu istu Novogradnju je odveo u nestanak i likvidaciju sa preko 800 radnika koji su izgradili pola regije u visokogradnji, kako bi otvorili drugima prostor u istoj branši. Njegovo lizanje sa Lijanovićima, njegov maćehinski odnos prema svima koji nisu iz legla kp hdz, gubernator ŽZH zadnjih 30 i kusur godina itd. itd.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.