Komesar Brkić za Jabuka.tv: ŽZH je jedna od najsigurnijih županija u FBiH

Sigurnosno stanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj je više nego zadovoljavajuće. Vjerujem da smo jedna od najsigurnijih županija u Federaciji, što potvrđuje izvješće Uprave policije, kazao je u razgovoru za Jabuka.tv policijski komesar MUP-a ŽZH Ivan Brkić.

Imovinska kaznena djela poput razbojništva, krađe i teške krađe u ŽZH su svedena na minimum, ali je zato primjetno povećanje drugih kaznenih djela.

Smanjio se broj kaznenih djela protiv imovinskih delikata, ali je povećan broj kaznenih djela iz oblasti uživanja opojnih droga, kao i  oblasti cyber kriminaliteta, gdje u budućnosti planiramo dodatne edukacije policijskih službenika za borbu protiv istoga, objasnio je Brkić za Jabuka.tv dodavši kako se na sprječavanju svih kaznenih djela, naročito zlouporaba opojnih droga radi samoinicijativom policijskih službenika MUP-a.

Osim navedenih, u prošloj godini se u odnosu na prethodne dvije, povećao i broj prijava nasilja u obitelji.

Uvijek pozivamo da se prijavi svaki oblik nasilja gdje će policijski službenici promptno reagirati i postupiti u skladu sa zakonom u cilju zaštite žrtava nasilja, naglašava naš sugovornik.

Iz MUP-a također pozivaju da prijave i bilo kakav vid koruptivnih djelovanja, te ističu da ukoliko građani imaju saznanja, ista mogu anonimno prijaviti na više načina.

Ivan Brkić

Korupcija je sigurno prisutna u našem društvu, mi postupamo po prijavama vezano za korupciju, a u budućnosti planiramo ojačati kapacitete i na tom području, ustvrdio je policijski komesar MUP-a ŽZH koji usput naglašava zavidnu suradnju sa svim institucijama, kako na lokalnoj, tako i državnoj razini, iako, kako nam kaže, uvijek ima prostora za poboljšanje.

Što se tiče policijskog kadra, Brkić naglašava kako je dolaskom na mjesto komesara (2022. godine), uočio nedostatak istoga, iz razloga smjene generacije i odlaska u mirovinu većeg broja policijskih službenika. Kaže nam kako se u ovoj i idućoj godini očekuje umirovljenje otprilike 50-ak policijskih službenika. Ipak, raduje dolazak mladih radnih snaga.

U protekle dvije godine smo primili 101 policijskog službenika, a zadnja generacija iz koje su proizišla 63 policijska službenika stupit će u radni odnos početkom šestog mjeseca 2024. godine i postati dio obitelji MUP-a ŽZH, kazao nam je Brkić.

Upravo policijski službenici MUP-a kroz cijelu godinu provode preventivno represivne akcije poput “Sigurno u prometu” koja se provodi početkom školske godine, ali i drugih pojačanih kontrola s ciljem smanjenja broja prometnih prekršaja i povećanja sigurnosti u prometu, a jedna od njih je upravo u tijeku.

Trenutno je u tijeku akcija “Stop korištenju mobitela u prometu” kako bi se sigurnost prometa podigla na višu razinu i smanjio broj prometnih nezgoda, rečeno nam je.

Prioritet MUP-a ŽZH u budućnosti je svakako osim edukacije i digitalizacije, prilagođavanje i usmjeravanje na kaznena djela koja su u porastu, kao i pravovremen odgovor na izazove s kojima se susreću, a koji se stalno mijenjaju.

Kontinuirano radimo u cilju smanjena kriminaliteta i svih negativnih pojava u društvu na području nadležnosti Uprave policije MUP-a ŽZH u cilju sigurnijeg i mirnijeg okruženja za naše pučanstvo, zaključio je u razgovoru za Jabuka.tv policijski komesar MUP-a ŽZH Ivan Brkić.

Pojačana aktivnost policije na cestama ŽZH

(www.jabuka.tv)

28 komentara

 • Dasta je ….mogu misliti dokle god nam bude vladala partija Skoja nema dobra ,skolstvo unisteno,gimnazija i poneki nastavnici grozni, zdravstvo jadno ,pravde zasad nema …. fakultet danas vise nije jamstvo uspjeha i inteligencije to je bilo prije nekad ,i ovdje i u Hrvatskoj je slicno
  Narod je postao grozan rugljiv, zavidan, tracljiv i muski i zenske a pune crkve i treci redovi, kako to??Ne pada jabuka daleko od stabla, kakvi roditelji takva i djeca ♥️ Zna se u ovom vremenu krize koliko posten covjek moze imati… infrastruktura nikakva,ratni profiteri, lazne invalidske mirovine vladaju tuga a tamo se prave Hrvatine 😂😂
  Nema lustracije i sad UDBA vlada nazalost
  Sretan je svak koje otisao odavde vani ali ne mozemo svi ni otici….samo veze ,interes ,necija djeca mogu svagdje a necija nazalost nigdje ,sami uhljebi politicari ,savjetnici pusti , inspektori, policajci itd ,tuga …nema se morala ,partija HDZ pokrade svake izbore i cemu se nadati???Svi sute….sve skupo , place jadne,jadne za postena covjeka koji nije partijas HDZ-a,jadne !!! Zasta se borise nasi branitelji ??
  ZDS i kralj Tomislav ♥️🤍💙🇩🇪✝️
  Za Milanovića !!

 • Kaže manje opojnih droga, živim kod jednog posuškog političkog kafića isti lik dlla drogu naravno pod zaštitom policije

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.