Kolinda Grabar – Kitarović u Mostaru – Jabuka.tv

Kolinda Grabar – Kitarović u Mostaru

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović stigla je u Mostar. U hotelu Mepas susrela se s predstavnicima HNS-a Božom Ljubićem i Josipom Merdžom.

Nakon toga predsjednica Hrvatske razgovarat će s mons. Ratkom Perićem, biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim te s čelnicima Sveučilišta u Mostaru.

Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u radnom posjetu BiH, primila je sinoć u Sarajevu Međunarodnu nagradu ‘Isa beg Ishaković’ za 2015. godinu koju dodjeljuje  Komitet za dodjelu Međunarodne nagrade Isa beg Ishaković.

– Ova nagrada posebno mi je draga i kao pripadnici hrvatskoga naroda, naroda čija je povijest na teritoriju Bosne i Hercegovine dio cjeline njegove nacionalne povijesti, kao što je istovremeno bitan dio povijesti BiH, prenosi Dnevnik.ba. Možemo li zamisliti hrvatsku povijest, kulturu i književnost bez, primjerice, Mladena Šubića, Hrvoja Vukčića Hrvatinića, Matije Divkovića, Grge Martića, Antuna Branka Šimića, Nikole Šopa ili Maka Dizdara? Možemo li bez njih zamisliti bh. povijest, kulturu i književnost? Tisuće imena i tisuće primjera govore o toj interaktivnoj prožetosti Hrvata i Hrvatske s BiH. Ona samim tim uključuje raznovrsne veze Hrvatske i Hrvata s Bošnjacima i Srbima u Bosni i Hercegovini, kao s njezinim konstitutivnim narodima, ali i s pripadnicima svih manjinskih zajednica koje čine bogatstvo Bosne i Hercegovine, rekla je Grabar-Kitarović.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

 • Pa, ako ste, ili se bar pokušavate prestaviti kao objektivan medij, prikažite ono što se događalo za Klindina posjeta Sarajevu, ljubljenje, rezanje torte itd. Jadni narode slijepi!!!

 • Jadan je hrvatski narod sa ovim cirkusantima,u Sarajevu jedna priča,hrvati se sele masovno,u RS-oj sutra druga priča,tamo hrvata nema već 23 god i niti se vraćaju,ovi u Mostaru okupili ove sa državni jasala i ko fol spektakl i doček,za dva dana ko da ništa nije ni bilo. Zanima me ko hrvata koja je poruka poslana ili će biti tjekom ova dva dana iz RH-e preko presjednice Kolinde a da hrvati u BiH-ni opstanu,budu jednakopravni i ne sele više iz svoje domovine BiH-ne.Sama nagrada i tko je uručio tu nagradu i zašto, jako smješno.ZUnamo što je ta Osmanlijska vlast donjela hrvatima u tom vremenu.Ako ne bude sljedila misli Sarajeva i bošnjaka ta ista nagrada mogla bi biti oduzeta kao i Bandiću nagr.počasnog građanina.

 • Kad je bio Stipe Mesić bilo nam je jasno da dolazi bošnjacima,muslimanima i da laje na hrvate,za vrijeme Josipovića stanje se popravilo pa je obilazio prvenstveno hrvate i hrv.područja šta je sad ovo Kolinda sve obilazi sa svima se grli i ljubi,što će nam ovoga dobra donjeti,vidjet će mo,ali se ne nadajmo vele dobru. Ovo niti smrdi niti miriše,naravno mislim na nas hrvate u BiH-ni i našoj domovini.

 • Eto nas tamo u lijepu našu .A ni ovamo ni tamo kad se ropdi Hrvat nam ne daju porodiljne,dječije,socijalne,studenske kredite,st. domove,mirovine skoro se ne mogu ni nazvati mirovine,plaće isto ….a dali nam putovnice i domovnice aha to je da idemo dalje u Eu šta li?

 • Gdje su bili neki dan hrabri Mostarci kad se trebalo u Neretvi pronac sina jedne majke ,koja ocajna trazila obalom rijeke .neka dobro s mosta pogledaju u dubinu vode, niko ni trepnuo nije pomoc. Sramota.

  • Slazem se! Jadan ti li je ovaj narod ispunjen pasivno praznoglavnim studentima i zatucanim odraslima koji jos iz ratnog stanja nisu izasli. Kako s time naprijed?

 • Opet HDZ i njihovi jatac muljaju ha ha. Davne 1992. je Stjepan Kljujić otišao i odjebo HDZ jer je vidio da će pojedinci iz vrha HDZ sjebat uništit HR naciju. Tada su ga svi ošuđivali kada je na konvenciji u Mostaru napustio adz i rekao da će vrijeme pokazati tko je u pravu, ON ili hdz lažni patrioti. A vrijeme je pokazalo da je Stjepan Kljujić DEBELO BIO U PRAVU..

 • Doživotni predsjednik po vlastitom izboru bilo čega, glavni i jedini kadrovik svih radnih mjesta koja pripadaju tzv. hrvatskoj komponenti u tzv. državi beiha, kum organizacije koja je u RH na dobrome putu da se proglasi zločinačkom, a ova u beiha je u mnogim segmentima nadišla svoju učiteljicu i nema nikakve opozicije kao mogućeg korektora u svome (ne)vladanju, uz titulu akademika u akademiji koju je sam utemeljio, sveučilišni profesor na katedri koja nema veze sa njegovim temeljnim pozivom, koji pomakom maloga prsta preokreće riječne tokove, moćnije od samoga Mojsija kojemu je ipak trebao štap, spona svih pokidanih niti među narodima beiha, veliki vizionar i prorok koji je još za života na dobrome putu kanonizacije. Šta bi Hrvati, i veliki i mali, i obični i tzv. i izbjegli i prognani i imigranti i podobni uhljebari da nam nije NJ.V. Ima jedan veliki problem jer hrvatski jezik ne pozna naziv za svoje ovakve velikane, doduše ovo je tek prvi od onih u nizu koji će se pojaviti u svemoćnom inkubatoru adezea, te je nužno pronaći prikladan naziv, dostojan lika i djela velikana i vizionara nam druga Gage. Vidim da njegovi podanici koji nam prezentiraju njegov lik i djelo, jer mi obični pučani nismo to u stanju sagledati, su ograničeni i nemaju kapaciteta spoznaje toga izraza u hrvatskome jeziku, pa bi bilo dobro da se obrate onoj većini koja je zahvaljujući vizionarstvu lika iz naslova, otišla u druga, bogatija govorna područja s ciljem pronalaska upravo toga naziva, jer ne znam zašto bi inače otišli tamo. Samo moraju se požuriti, jer vrijeme curi i ukoliko brzo ne iznađu prikladan izraz, dostojan lika i djela NJ.V. velikog vizionara onda će i ova manjina koja je još ostala na ovim prostorima morati otići u bijeli svijet ua potragu za nazivom koji nam toliko nedostaje. U svakom slučaju veliko hvala i autoru i sugovorniku koji nam ukazaše na velikana među nama.

 • Nemojte krivit Predsjednicu nego politicare lokalne ,oni muljaju oni su imali priliku jasno rec i trazit ali njima nije to interes gledaju svi svoj interes .ako mislite na treci sto s Hrvatima u Bosni ,nemojte bit sebicni kako je njima kao da su oni niciji .

 • A kako je tek Hrvatima iz Bosanskog Broda, Modriče i općenito bosanske posavine?? Svi redom proklinju pljuju hdz. Četnike su bili otjerali na 45 kilometara zračne linije od Bos. Broda a onda i očistili veliko područje. Tako sve dobro držali a onda nakon 3 mjeseca sve palo u dva tri dana u jesen 1992. Ma da HDZ hrvatine su razmišljale i jug HR to jest dio Konavlala mjenjati sa etnički očišćenom četničkom rep. srpskom i tako bi Trebinje imalo izlaz na more. To su bile hdz kuhinje velikih hrvatina.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.