Kina u Livnu i Tomislavgradu dobila digitalne projektore

Upravni odbor Fondacije za kinematografiju Sarajevo započeo je realizaciju kapitalnoga projekta digitalizacije kinodvorana u lokalnim zajednicama u FBiH, te su novu kino opremu, uz ostale, dobili i u Livnu i Tomislavgradu.

Shodno tome, Fondacija za kinematografiju Sarajevo je u prosincu 2022. godine objavila natječaj za nabavku kino projektora i ostale opreme za kino projekcije za potrebe 13 općina koji su odabrani putem Javnog poziva Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Novu kino opremu dobit će 15 kinodvorana, među kojima su Tomislavgrad i Livno, a već prve projekcije filmova bit će održane već na ljeto ove godine.

Javili smo se na natječaj i prošli te sam u ovom trenutku zbilja ponosna na svoj cijeli tim i druge osobe koji su pomogli u realizaciju ovoga hvala vrijednog projekta za Tomislavgrad. S ovim projektom upotpunjujemo našu kulturnu djelatnost, a kroz svoj dosadašnji rad kino predstave smo prikazivali filmskom aparaturom koju smo imali, kazala je za Fenu ravnateljica Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad Danijela Papić.

Jedan od glavnih uvjeta za prolazak natječaja je da općina Tomislavgrad, odnosno grad Livno dadne nositeljima projekta suglasnost u vidu odluke da će sufinancirati dio te kompletne opreme za kino dvoranu, sto je i učinjeno.

Ovo je prvi natječaj ovakve vrste u BiH odmah smo se javili i odmah prošli, istaknula je Papić.

Po riječima ravnateljice Narodnog sveučilišta u Livnu Drage Krešo, vrijednost projekta za digitalizaciju kino dvorane po aplikantu iznosi 158.000 KM s tim da će Fondacija za kinematografiju financirati sa 50 posto, a ostalih 50 posto grad Livno i općina Tomislavgrad. Ravnateljica Papić je dodala da će udio u sufinanciranju imati i Hercegbosanska županija, javila je Fena.

U kinu Borak započela digitalna projekcija filmova

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.