Kardinal Puljić: Slaviti Božić znači obnoviti svoju vjeru

Svetom misom koju je predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u Katedrali Srca Isusova obilježen je najradosniji katolički blagdan Božić.

Nadbiskup vrhbosanski podsjetio je da je Isus došao prosvijetliti čovječanstvo i srca ljudska, kako bi živjeli i radili po volji i iz uvjerenja. To je, smatra Puljić, ono što treba progovoriti čovjeku današnjice.

”Ne možeš biti sretan ako odbiješ svjetlo koje je došlo da te prosvijetli, ako odbiješ onoga tko je došao da te napravi čovjekom. Biti dijete Božje – to znači Božji zakon i stavljanje Boga na prvo mjesto”, kazao je.

Smatra da moramo priznati kako nas ovaj svjetski mentalitet trke za užitkom, mentalitet sebičnosti i oholosti zavede, te ne možemo prepoznati to svjetlo koje je došlo da prosvijetli svijet. Trebamo shvatiti, naveo je, da dolazak Kristov treba čovjeka da učini dostojnim svoga života.

U tome, poručio je kardinal, srce je najvažnije. Jer, Isus je uzeo ljudsko srce da božansko srce kroz ljudsko progovori o Božjoj ljubavi.

”Slaviti Božić znači obnoviti svoju vjeru, da doživimo da je on naš, a mi njegov. Radujem se Božiću jer je on ljubav. Nema radosti gdje nema ljubavi. Ali, nema ljubavi bez žrtve, kroz nju treba doći do ljubavi, jer ona pobjeđuje svaku mržnju i otrov i oslobađa nas svake ogorčenosti” kazao je kardinal Puljić.

Puljić je mišljenja da nas Bog treba približiti samima sebi te jedne drugima, da bismo se istinski razumjeli. Isus je, kazao je, vratio čovjeku dostojanstvo djeteta Božjega.

”Ne daj mi mraka i otrova u duši, već djetinje radosti da se životu radujem”, zaključio je on.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.