Kako si olakšati stresno razdoblje u životu jednostavnim tehnikama

Male stvari i mali koraci potrebni su kako bi si olakšali život i poboljšali mentalno zdravlje, piše Fab Fit Fun magazin.

Uzmite vremena da promotrite situaciju

Lana Sailer, socijalna radnica tvrdi kako je teško vidjeti pravu situaciju ako nismo dobro preispitali sebe. Da bi si pomogli shvatiti što vam uzrokuje stres ona preporučuje nekoliko minuta meditacije u kojoj ćete se odvojiti od stresa i spoznati problem koji vam uzrokuje nervozu.

Uzmite pauze za disanje

Ako ne volite meditirati pokušajte s pauzama od dvije minute u kojima ćete pravilno disati. Sedam puta duboko i polako udahnite i izdahnite kroz usta. Naše disanje regulira naše neurološko iskustvo tako da ako želite promijeniti svoj um, promijenite svoje disanje.

Isplanirajte dan ujutro 

Socijalni radnik Ashton Dunphy objašnjava da mnogo ljudi ujutro žuri iz kuće bez da su promislili koji im je plan za tekući dan. Naše misli utječu na naše emocije koje utječu na naše ponašanje stoga krenite pozitivno i postavite si pozitivne ciljeve odmah ujutro.

Večer završite sa zahvalnošću 

Navečer prije nego što idete u krevet u nekoliko koraka izrazite zahvalnost za postignuto tijekom dana. Budite zahvalni, uočite što ste novo naučili i što vas je učinilo sretno tijekom dana i ne zaboravite na male stvari koje su potrebne za sreću.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.