Predstavljen malo drugačiji koncept preklopnog mobitela iz Samsunga

U tijeku je Samsung Developer Conference 2019, konferencija na kojoj Samsung u kalifornijskom San Joseu okuplja developere iz cijelog svijeta.

Na prošlogodišnjem izdanju ove konferencije kompanija je obećala da će nastaviti s istraživanjem mogućnosti i tehnologija za savitljive ekrane i preklopne mobitele.

Ove godine, kažu, ispunjavaju to obećanje – prvo lansiranjem Galaxy Folda, a sada i prikazom koncepta sljedeće generacije “preklopnika”.

Horizontalno sklapanje

Na prezentaciji na početku konferencije šefica Samsungovog R&D odjela za mobilne uređaje Sally Hyesoon Jeong prikazala je kratki video u kojem se vidi mobitel čiji se ekran preklapa horizontalno, poput “clamshell” mobitela s početka ovog stoljeća. Ekran s unutarnje strane uređaja savija se popola, može se i virtualno podijeliti u dva dijela kako bi jedan dio, na primjer, prikazivao video a drugi kontrole reprodukcije.

Dakako, mobitel se može preklopiti i do kraja kako bi bio kompaktniji (gotovo kvadratnog oblika) i lakše stao u džep. Osim načina nošenja istoga, Jeong kaže kako će novi oblik uređaja promijeniti i način kako se mobiteli koriste.

Detaljnije planove o nekom ovakvom budućem uređaju iz Samsunga za sada kriju – izjavili su tek da rade na redefiniranju oblika mobitela i da žele biti lideri na području preklopnih uređaja, prenosi Bug.hr.

O sličnom konceptu, podsjetimo, razmišlja i Motorola koja navodno planira do kraja godine lansirati novi, preklopni RAZR.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.