Kacige za termalno skeniranje u zračnoj luci u Rimu

Međunarodna zračna luka Leonardo da Vinci poznata i kao zračna luka Rim Fiumicino ovih je dana u središtu pozornosti domaćih (talijanskih) i stranih medija zbog novog portabilnog termalnog skenera kao mjeri prevencije protiv koronavirusa.

Skener se nalazi na kacigi i dio je takozvanog Smart Helmet sustava koji osim mjerenja temperature uključuje i zaslon koji na bazi virtualne stvarnosti i snimaka u visokoj rezoluciji osobi koja ga nosi omogućuje mjerenje tjelesne temperature prolaznika na udaljenosti od maksimalno 7 metara.

Osobama kojima bude ustanovljena temperatura veća od 37,5 stupnjeva Celzijevih odmah se upućuju nadležnim medicinskim službenicima, piše Bug.hr.

Spomenuta pametna kaciga je model N901 kineske tvrtke Kuang-Chi Technology sa zatamnjenim vizirom ispod kojeg se nalazi prije spomenuti zaslon.

Osim termalnih skenera zračna luka u Rimu uvela je i druge mjere kao što je stalna dezinfekcija površina, stalno dostupna dezinfekcijska sredstva te informacije o mjerama predostrožnosti i koronavirusu na zaslonima i info punktovima razmještenima duž čitave zračne luke.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.