Google Chrome uskoro nudi opciju videokonferencije s do 12 ljudi

Posljednjih mjeseci aplikacije za videopozive i videokonferencije doživjele su pravi uzlet. Nekoć nepoznate aplikacije odjednom su postale neophodan alat za rad, ali i održavanje društvenih kontakata.

No, iz Googlea su odlučili korisnicima ponuditi nešto drugačiju alternativu – pozive izravno iz internetskog preglednika.

Tako su najavili da će Google Chrome podržavati izravan razgovor s čak 12 ljudi istovremeno i to zahvaljujući integraciji s Google Duom.

Naime, Googleova aplikacija za videopozive Google Duo već dulje nudi opciju grupnih poziva, ali i izravnih poziva poziva kroz internetski preglednik, piše Zimo.co.

Za ostvarivanje grupnog poziva u Chromeu bit će potrebno prijaviti se u Duo for Web koristeći svoj telefonski broj ili Gmail račun. Trenutno je još uvijek moguće obavljati samo izravne pozive između korisnika, no kako ističu iz Googlea grupni pozivi bi trebali biti dostupni svima tijekom sljedećih tjedana.

Napomenimo samo da je Googleov Duo originalno zamišljen kao aplikacija za neformalne videopozive između prijatelja i članova obitelji pa obiluje različitim zabavnim dodacima i filterima. Širenje njegovih mogućnosti moglo bi ga učiniti zanimljivom alternativom već postojećim aplikacijama za videopozive poput Zooma, Facebook Messengera, WhatsAppa ili Vibera.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.