Jozo Šimunović: Jako se radujem što sam ovdje, Bosna i Hercegovina je moja djedovina!

Već su protekla dva dana priprema, što je sasvim dovoljno da se slegnu prvi utisci i emocije, te donesu prve procjene o momčadi čiji član je upravo postao.

Riječ je o Jozi Šimunoviću koji je na poziv izbornika Mehmeda Baždarevića odlučio nastupati za selekciju BiH mada je već nosio dres mlađih reprezentacija Hrvatske.

”Sve je odlično. Dečki su me iznenadili, jako su pozitivni, dobro su me prihvatili i veoma se radujem što sam ovdje i što mogu biti dio reprezentacije” – počinje priču novi bh reprezentativac.

Što za tebe znači ovaj poziv izbornika?

”Znači dosta, prvenstveno zato što smo pričali i što je izrazio želju da bi me volio imati u momčadi, što naravno predstavlja privilegiju ali i veliki izazov. To je i razlog zašto sam odlučio igrati za reprezentaciju BiH. Opet kažem mnogo mi znači ovaj poziv, predstavlja i jedno novo iskustvo za mene osobno, ponovo sam aktivan u reprezentativnim pauzama a nadam se da ću i pomoći momčadi u ovim kvalifikacijama.”

Tvoji roditelji su iz Bosne i Hercegovine ali si ti rođen u Zagrebu. Je li bilo teško donijeti odluku igrati za BiH a ne za Hrvatsku za koju si već nastupao u mlađim nacionalnim selekcijama?

”Dugo smo pričali o svemu i, Hrvatska je moja domovina a Bosna moja djedovina. Jednostavno emocije su bile podijeljene i nakon što sam sjeo i razgovarao sa svojom obitelji odlučio sam igrati za Bosnu i Hercegovinu. To je moja definitivna odluka, zaista se radujem i jedva čekam predstojeće utakmice.”

Tvojim dolaskom reprezentacija je sigurno dobila mnogo, očekuješ li možda da već u narednim susretima upišeš i prvi nastup?

”Ja se isto nadam da je reprezentacija mojim dolaskom dobila na kvaliteti, ali vidjet ćemo, treba ići dan po dan. Vjerujem da mogu pomoći i želim to svima pokazati, sad na ovom okupljanju ili sljedećem, samo želim biti dio ove reprezentacije i moja šansa će sigurno doći.”

Tvoja odluka je izazvala dosta medijske pozornosti. Kako si na to reagirao?

”Poziva je bilo dosta od bh novinara, želim se ispričati što nisam odgovarao na te pozive ali bio sam jednostavno u klupskim obvezama i nadam se da kad dođem u BiH na novo okupljanje imat ću priliku razgovarati s njima. Vjerujem da ćemo dobro surađivati i ne bih previše obećavao ali najviše što mogu obećati jeste da ću dati sve od sebe, želim igrati, želim uživati u nogometu”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.