Jerko Ivanković Lijanović ipak ide u zatvor – Jabuka.tv

Jerko Ivanković Lijanović ipak ide u zatvor

Presuda Vrhovnog suda FBiH kojom je bivšem federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerku Ivankoviću Lijanoviću izrečena kazna zatvora u trajanju od sedam godina, je pravomoćna i taj postupak nema nikakve veze sa predmetom pred Sudom BiH.

Ova informacija priopćena je iz Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, javlja Radio Sarajevo.

Naime, kako pojašnjavaju iz Županijskog tužiteljstva TŽ, protiv Jerka Ivankovića Lijanovića postupak je vodilo Županijsko tužiteljstvo TŽ, kao i Tužiteljstvo BiH, i radi se o dva odvojena postupka.

Kako se radi o pravomoćnoj presudi, slijedi procedura propisana Zakonom o izvršenju kaznenih sankcija u FBiH, odnosno upućivanje osuđenog na izdržavanje kazne zatvora na osnovu pravomoćno donesene presude.

Županijsko tužiteljstvo TŽ podsjeća da je Vrhovni sud FBiH donio osuđujuću pravomoćnu presudu za bivšeg federalnog ministra Jerka Ivankovića Lijanovića i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina zbog kaznenog djela udruživanje radi činjenja kaznenog djela počinjenog u stjecaju sa produženim kaznenim djelom zloupotreba položaja i ovlasti, a vezano za nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području TK i FBiH u razdoblju od 2011. do kraja 2014. godine.

Pravomoćnom presudom se Lijanovića oduzima i imovinska korist pribavljena kaznenim djelima u iznosu od oko 653.000 KM.

Istom presudom je za Stipu Šakića izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i novčana kazna od 18.000 KM.

Ranije su u ovom predmetu donesene pravomoćne presude za Merseda Šerifovića i Suada Čamdžića, koji su osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po dvije godine i šest mjeseci, te je od Šerifovića oduzeto 50.000 KM, a od Čamdžića 70.000 KM imovinske koristi pribavljene kaznenim djelima.

U istom predmetu je ranije osuđen i Edin Ajanović na godinu zatvora.

(www.jabuka.tv)


26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.