Jeff Bezos odustupa s čelnog mjesta Amazona, evo čime će se baviti – Jabuka.tv

Jeff Bezos odustupa s čelnog mjesta Amazona, evo čime će se baviti

Amazon je u utorak objavio da će se utemeljitelj i izvršni direktor Jeff Bezos povući s mjesta izvršnog predsjednika tvrtke koju je pokrenuo prije gotovo trideset godina u svojoj garaži, te će ga naslijediti Andy Jassy.

U poruci radnicima Bezos je rekao da će ostati angažiran na poslovima u Amazonu kao izvršni predsjednik, ali da će se fokusirati na druge projekte. Iako je ime Jeffa Bezosa asocijacija za Amazon, na ovim projektima bi mogao raditi u budućnosti:

Amazon – kao izvršni predsjedavajući, Bezos je rekao da se planira usredotočiti na nove proizvode i inicijative.

“Day One Fund” – projekt najavljen u rujnu 2018. godine s ciljem financiranja postojećih neprofitnih organizacija koje pomažu beskućnicima i stvaranju mreže novih, neprofitnih, predškolskih ustanova prve razine u zajednicama s niskim prihodima.

“Blue Origin” – Bezosova svemirska kompanija kojoj je cilj da specijalnim vozilima pojeftini pristup svemiru. Kompanija trenutno testira raketne sisteme, kao i spuštač za mjesec nazvan Blue Moon, s prvom misijom planiranom 2024. godine.

“Bezosov fond za Zemlju” – Bezos je prošle godine obećao 10 milijardi dolara za financiranje znanstvenika, aktivista, neprofitnih organizacija i drugih grupa koje se bore da zaštite životnu sredinu i suprotstave se efektima klimatskih promjena. Prvih 16 “dobitnika” čiji rad će financirati s ukupno 791 milijuna dolara bespovratnih sredstava najavio je u studenom.

“The Washington Post” – Bezos je kupio čuvene američke novine 2013. godine i zaslužan je za revitalizaciju brenda u moćnog igrača na gustom medijskom polju.

Najbogatiji čovjek na svijetu na čelu Amazona je od njegovog početka 1994. godine.

Tvrtka danas zapošljava 1,3 milijuna ljudi diljem svijeta, a eksplozivan rast zabilježio je tijekom prošle godine, kada je pandemija koronavirusa potaknula porast online trgovine, piše BBC.

Do izmjene na čelnoj poziciji doći će u drugoj polovici 2021.

Bezos je svojim zaposlenicima poslao priopćenje u kojem im poručuje da s uzbuđenjem objavljuje svoj odlazak s mjesta operativnog šefa kompanije.

Nikad nisam imao više energije i ovo nije umirovljenje, napisao je Bezos (57) poručujući da s velikim entuzijazmom čeka rezultate ovog ovih promjena.

(www.jabuka.tv | Foto: AFP)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.