Grad Čapljina dobiva novu prometnicu iz smjera Struga – Jabuka.tv

Grad Čapljina dobiva novu prometnicu iz smjera Struga

Izgradnja nove prometnice s javnom rasvjetom i nogostupom južni ulaz u Čapljinu učinit će modernijim i ljepšim, odnosno uklopit će ga u ostatak grada koji s razlogom nosi titulu “cvijeta Hercegovine”.

Riječ je, kako doznajemo iz Grada Čapljine, o projektu koji se planira započeti u ovoj godini, piše Večernji list BiH.

Počinje uređivanje

U trećem mjesecu počet ćemo s uređivanjem južnog ulaza u grad. To je dio od Struga, odnosno Mogorjela prema Čapljini, objašnjava gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić. Ističe kako će se od Mogorjela do postojećeg kružnog toka napraviti jedna potpuno nova prometnica.

Izgradnja prometnice uključuje i nogostup, rasvjetu, a drvored već postoji, tako da ćemo taj južni ulaz u grad zbilja urediti, kaže čapljinski gradonačelnik. Dodaje kako je mišljenja da će ovo rješenje vizualno uistinu biti lijepo te će se uklopiti u postojeću sliku ostatka grada.

Mislim da će se po završetku projekta rijetko tko moći pohvaliti takvim ulazom u grad, navodi gradonačelnik Vidić ističući pritom kako urbanistička uređenost Čapljine posebice dolazi do izražaja u blagdansko vrijeme kada su ulice okićene.

Uvijek govorim kako se u božićno vrijeme prigodom ulaska u grad preko Mosta dr. Franje Tuđmana vidi jedna uistinu impresivna slika. Takvu sliku po završetku ovog projekta imat ćemo i s južne strane, naglasio je čapljinski gradonačelnik.

Uz izgradnju potpuno novoga ulaza, gradske ulice ovog hercegovačkog grada oplemenit će projekt postavljanja LED rasvjete. Naime, natječaj za ovaj projekt bio je raspisan protekle godine, međutim, zbog žalbi nije realiziran. Gradonačelnik Vidić smatra kako će u ovoj godini konačno početi njegova realizacija.

Vjerujem da novih žalbi neće biti. Najprije ćemo užu gradsku jezgru pokriti LED rasvjetom, a onda ćemo ići prema ostalim mjesnim zajednicama, zaključio je Vidić.

Inače, široke ulice, zelene površine, urbanistička planirana gradnja, samo su neke od karakteristika koje danas ima Čapljina, za koju mnogi kažu da je najljepše mjesto za život u državi.

Najljepši gradić u regiji

Nije stoga ni čudno što se ovaj gradić nekoliko puta okitio titulom najljepšeg gradića u regiji, a njegove ljepote već dugi niz godina prepoznaju brojni turisti. Stanovnici Čapljine ističu kako su ponosni zbog činjenice što u njihovu gradu nema “divlje gradnje” te da se nije narušio izgled gradskog područja. Ovaj grad obiluje uređenim zelenim površinama. Općinsko vijeće Čapljina među prvima je u Federaciji Bosne i Hercegovine donijelo novi prostorni plan za razdoblje od 2012. do 2022. godine, što samo po sebi govori o tome koliko se brine o urbanističkom uređenju ovoga grada.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Evo i Široki je od Soptinih kuća.Pa p.vam materina , jeste li vi normalni i zašto ne asfaltirate onih 100 mrtara nogostupa ondje širine 1 metar a ne da nam se djeca moraju uglibat svaki dan idući u školu.A šta je Miro sa drugim slojem asfalta po cijelom gradu koje je radila Brina i tvoj veliki prika?Osobno ću pokrenuti tužbu protiv tebe i izvođača radova ,sram te može biti.Misliš uživati u ukradenom? E malo morgen.

  • Gledaj grada i urbanizma i prostornog plana, a gledaj onda ove hercegovacke kasabe i rugla, nakarade, kako vas nije stid proci ”gradom” gradski oci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.