Hrvatska: Ženi u bolnici nitko nije pomogao punih devet sati, nakon čega je preminula

Nakon što se požalila na srčane tegobe, dana 5. ožujka 2018. 75-godišnju umirovljenu profesoricu Nadu Petric suprug je doveo u koprivničku Opću bolnicu.

Stigli su u 18 sati, na prijem je čekala do ponoći, pregledana je u 2:50 ujutro, a u 3:00 je otpravljena kući bez ikakve terapije. Čim su se vratili kući, u selo Veliki Raven, gospođa se Petric srušila u kupaonici i umrla.

Nakon što je njezin ogorčeni suprug Franjo Petric upoznao javnost sa cijelim slučajem, oglasio se i Matio Devčić, ravnatelj bolnice:

Nitko u koprivničkoj Općoj bolnici nije pogriješio u slučaju Nade Petric, koja je preminula nekoliko minuta pošto ju je suprug s Hitnog bolničkog odjela odvezao kući u mjesto Veliki Raven kod Križevaca… Analiza čitavog slijeda navedenog događaja uključivala je uvid u kompletnu medicinsku dokumentaciju pacijentice te analizu očitovanja voditeljice Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, odjelnog liječnika koji je pacijenticu primio, kao i analizu očitovanja medicinskih sestara koje su kao trijažne sestre pacijenticu zaprimile i odvele na pregled. Prema zaključcima imenovanog Tima za izvanredni unutarnji nadzor, uzevši u obzir sve navedeno, sukladno trenutno važećim medicinskim smjernicama i pravilnicima, greške u liječenju i postupanju sa pacijenticom N.P. (75) tijekom njenog boravka u Općoj bolnici nisu nađene, priopćio je dr. Devčić te je također izrazio sućut obitelji “zbog tužnog događaja iznenadne smrti člana obitelji”.

Da su joj barem tamo nešto dali. Pa, ljudi moji, i plivadon je nekakav lijek, pojadao se Franjo Petric, a prenosi Podravski.hr.

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.