Hrvatska će postupno dogovarati biletaralne sporazume za dolazak stranih gostiju

Dolazak kineskih turista u Hrvatsku ovisit će o tome hoće li se do tog razdoblja uspostaviti zračne veze između Kine i Mađarske.

S obzirom na to da je Budimpešta čvorište za dolazak kineskih gostiju, a bude li situacija dobra, ponovno uspostavljanje kinesko-hrvatskih turističkih odnosa je sasvim izgledno, piše Jutarnji list pozivajući se na neslužbena saznanja iz Ministarstva turizma.

Prije toga bit će ipak potrebno uspostaviti bilateralne odnose s europskim državama, po uzoru na ugovor sa Slovenijom. Kako zasad stvari stoje, krajem tjedna moglo bi biti poznato koje će države biti sljedeće u nizu za dogovorno otvaranje 1. lipnja, a najizglednije je da će to biti Mađarska, Austrija, Češka i Slovačka.

Nije nužno da će otvaranja sa svima biti u isto vrijeme, ali početak lipnja plan je za drugi val bilateralnih sporazuma, dok bi treći bio od 15. lipnja kad bi trebali biti uspostavljeni odnosi s Njemačkom.

Interes prema Hrvatskoj u međuvremenu imaju i neki od najvećih turoperatera pa je tako TUI, otkrio je to direktor glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, već poslao inicijativu za ponovno uspostavljanje zračnih mostova s BiH.

Ovo je procedura za ulazak i izlazak iz Hrvatske

Osim toga, prema saznanjima Jutarnjeg lista, TUI uskoro u Njemačkoj planira započeti medijsku kampanju koju će vrlo vjerojatno otvoriti s reklamom Hrvatske, a Hrvatska je također, zajedno s Grčkom, Ciprom, Mallorcom, Menorcom i Ibizom, u planu kao dio prvog vala otvaranja TUI-jeva tržišta do 1. srpnja.

Hrvatski turistički radnici su u strahu jer su gospodarski vrlo pogođeno američko i britansko tržište, dok Skandinavce također ne očekuju prije rujna.

Drastičan pad cijena na hrvatskoj obali: Na Hvaru je lani omlet koštao 24 eura, a sad je noćenje 18

Hrvatska razvija aplikaciju za brži prelazak granice, postignut dogovor sa Slovencima

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.