Hrvatska: Božinović najavio najstrože mjere ove jeseni – Jabuka.tv

Hrvatska: Božinović najavio najstrože mjere ove jeseni

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite RH Davor Božinović najavio je da će Nacionalni stožer do srijede pripremiti oštriji set mjera protiv epidemije koronavirusa, koje će stupiti na snagu krajem tjedna i važiti do Božića.

Božinović je nakon sastanka hrvatskog premijera Andreja Plenkovića sa županima u Banskim dvorima rekao da u Nacionalnom stožeru pripremaju set oštrijih mjera.

Sutra će Stožer pripremiti novi set mjera s kojima ćemo upoznati župane i vrijedit će negdje do Božića. Radi se o oštrijim mjerama, neki misle da su ove mjere dostatne, ali brojevi ne padaju i idemo s novim mjerama imajući u vidu da je ovo duga bitka, izjavio je Božinović novinarima.

To su mjere koje su usmjerene na pojedine segmente gospodarstva, prije svega ugostiteljstva. Zatim na druge resore, nešto manje kulturu, moramo vidjeti dijelove školstva, kazao je Božinović.

Ovaj virus se ponaša tako da kad doneseš najrestriktivnije mjere, čim one popuste, on se ponovo razmaše, kazao je.

Nije poanta odmah bila ići u najstrože mjere, nego one koje se donose, da se postupno zaoštravaju. Ovo će biti najjače mjere u ovom valu, kazao je.

Vidjet ćemo što će biti odluka. Ići će na nacionalnoj razini, rekao je.

Pripremit ćemo jedan draft za vladu i za župane, vidjet ćemo njihove reakcije. Donijet ćemo odluku koja će stupiti na snagu vjerojatno krajem ovog tjedna, kazao je Božinović.

Božinović je upitan postoji li mogućnost da cijepljenje bude obvezno. On tu mogućnost nije isključio.

Po Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti postoje cjepiva koja su obvezna. Svakako, mi moramo znati, da bi cjepivo zaustavilo epidemiju, trebalo bi biti procijepljeno 70 posto ljudi, vodit ćemo računa da se to dogodi, kazao je.

U svakom slučaju, mi moramo učiniti sve da se najveći broj građana cijepi, jer to je zapravo cilj da bi cijela ta operacija bila uspješna. A svima nam je cilj da izađemo iz epidemije, svi se nadaju cjepivu, ono je tu negdje, možemo na njega računati. To nam otvara mogućnosti strožih mjera, možemo procijeniti do kad bi one trajale. Ali za to nam treba podrška građana i zbog sebe i zbog našeg načina života. Što se prije taj cilj ostvari, prije ćemo ili skinuti maske ili se vratiti u nešto što je način života na koji smo navikli, rekao je.

Vjerujem da ćemo uložiti dodatne napore kad je u pitanju komunikacija. Angažirati sve, nadam se i podršci medija u tom cilju jer nam je to zajednički cilj, kazao je, piše Index.

Hrvatska ima obavezu cijepljenja za neke bolesti. Za ovu nema jer je nova, ali i to ne bi bio novi moment, kazao je.

Policijski sat nikad nije bio opcija. Što se tiče lockdowna, onaj klasični kao u prvom valu sigurno ne, rekao je Božinović. Dodao je da se nastavljaju policijske akcije po ilegalnim klubovima.

(www.jabuka.tv) 


5 komentara

  • Ma nije moguće. Kakvo iznenađenje. Niste bili dobra djeca. Bili ste zločesti radi toga ćemo pooštriti mjere. Slijedeća dva tjedna su ključna ovčice. Ovo je radi vašeg dobra. Ako budete dobri i slušali naše UDBAŠE koji rade za strana GOVNA možda vas pustimo na Božić za ručak a možda i ne. Hi hi hi hi šta nam padne na pamet. Još malo i vakcina za virus koji nije IZOLIRAN niti vakcina ima veze s Covidom ali to je TEORIJA ZAVJERE. Nama vjerujte. Mi smo BOGOVI.

  • Samo da napomen pučanstvu da se nitko od vlasti i njima bliskih NEĆE cijepiti a najavljuju da ce biti obvezno. Naravno cijelo vrijeme su govorili da neće biti obvezno. I šta? Evo ga obvezno. Za stoku jedno za elitu drugo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.