Hotelijeri i turistički djelatnici iz Međugorja dogovorili suradnju sa Zračnom lukom Mostar

Uoči početka većeg dolaska hodočasnika sljedećih mjeseci u Međugorju, članovi Udruge Blaž Enology i Udruge turizma, hotelijera i iznajmljivača soba (UTHIS) Međugorje sastali su se u Međugorju s direktorom Zračne luke Mostar Markom Đuzelom i suradnicima.

Članovi BLAŽ-a i UTHIS-a predstavili su inicijativu da se pomogne rad i promocija Zračne luke Mostar zbog općeg interesa za ugostitelje, hotelijere i vinare kako bi zračna luka svojim prometom doprinijela turizmu u Hercegovini, posebice u Međugorju.

Marko Đuzel predstavio je rad i planove Zračne luke Mostar, opisao zatečeno stanje te iznio kratkoročne i dugoročne planove. Istaknuo je kako je u svibnju prošle godine promet bio oko 500 putnika te da se taj broj do danas višestruko povećao.

Velika očekivanja od novih letova, Međugorje očekuje “hodočasnički boom”

Uvođenjem redovne linije Mostar – Zagreb, ostvarena je stalna povezanost Mostara s Hrvatskom i ostatkom svijeta kroz naredno razdoblje jer su se letovi produžili na zimsko razdoblje tijekom 2023. godine, a potpisan je i ugovor do kraja 2024. godine, kazao je Đuzel te ih upoznao i s nekim tehničkim izazovima koji su ograničavali Zračnu luku Mostar, a ti problemu su, uz ulaganja uglavnom riješeni, što potvrđuje i dolazak avioprijevoznika u Mostar, poput SkyAlpsa.

Dolaskom ove kompanije otvorene su četiri nove destinacije – Rim, Verona i Bari u Italiji i München u Njemačkoj.

Đuzel je članovima udruga Blaž i UTHIS najavio nova ulaganja u tehničku opremljenost zračne luke, kao i druge sadržaje koji jamče sigurnost i dolazak većeg broj putnika u Mostar. Iz Zračne luke Mostar naglasili su i kako aviokompanije skupinama nude i popuste za zrakoplovne karte te da se kroz jamstveni fond jamči kontinuitet i financijsko pokriće letova u slučaju slabe popunjenosti.

Kamenje iz Međugorja i druge neobičnosti: Evo što putnici pokušaju unijeti u zrakoplove

Zračna luka Mostar radi na uređenju eksterijera i interijera, a omogućen je besplatan parking za korisnike. Na kraju se zahvalili na inicijativi BLAŽ-a i UTHIS-a i spremni su za svaki vid suradnje, pogotovo promidžbenog dijela gdje već sudjeluju mnogi partneri, a cilj im poticanje lokalnog stanovništva na korištenje letova.

Vlasnici hotela, turističkih agencija i iznajmljivači soba uz Međugorja najavili su kako će poticati svoje goste na dolazak u Međugorje preko zračne luke Mostar. Sve upućuje na to kako je pred članovima udruga BLAŽ i UTHIS, kao i Zračnom lukom Mostar još jedna uspješna sezona.

Parking u Zračnoj luci Mostar besplatan za korisnike

(www.jabuka.tv | Velimir Begić)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.