Hercegovačka televizija ostala bez koncesije

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) oduzela je dozvolu za emitiranje Hercegovačkoj televiziji (HTV) iz Mostara čiji su zaposlenici u štrajku gotovo tri i pol godine i od tada nisu emitirali nikakav program, a za svoje probleme odgovornima smatraju političke stranke u BiH s hrvatskim predznakom.

Glasnogovornica RAK-a Amela Odobašić potvrdila je u petak u izjavi za medije u Mostaru da je izdano “rješenje o oduzimanju dozvole za emitiranje Hercegovačke televizije”.

– Odluka nije donesena preko noći. Ta televizija dugi niz godina ne podmiruje obveze za korištenje frekvencije za emitiranje niti je podmirivala posebne državne pristojbe na što su se obvezali kao i ostali elektronski mediji u BiH – rekla je Odobašić.

Po njezinim riječima, frekvencija na kojoj je emitirala HTV iz Mostara sada će biti ponuđena na korištenje drugim televizijskim kućama.

HTV ne emitira televizijski program od 23. prosinca 2008. godine kada su zbog nedobivenih plaća, nepodmirenih doprinosa i neplaćenih obveza prema drugim poduzećima zaposlenici započeli opći štrajk. Oni za tešku situaciju optužuju hrvatske političke stranke u BiH koje su dopustile gašenje ove televizijske kuće, jedine javne televizije koja je emitirala program na hrvatskom, dok istodobno inzistiraju na uspostavi radijskog i televizijskog kanala na hrvatskome jeziku pri javnom RTV servisu u BiH.

Prenota alloggio privato in appartamenti in Croazia. Si consiglia di: Trpanj appartamenti, Trpanj Peljesac, Sobra appartamenti, Sobra Mljet, Vela Luka appartamenti, Vela Luka Korcula, Sipan appartamenti, Sipan Croazia

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.