Gužve na granicama: Na Doljanima se čeka dva sata, na Bijači i Gabela Polju do sat

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je crveno upozorenje za područje cijele BiH zbog visokih dnevnih temperatura zraka, tako da iz BiHAMKA-a apeliraju na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tijekom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuje se da prave češće pauze.

Posebno se skreće pozornost svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Na magistralnoj cesti Velika Kladuša-Bihać u mjestu Donji Purići zbog deminiranja terena u vremenu od 08.00 do 16.00 sati dolazi do polusatnih obustava prometa, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Usporeno se prometuje na dionicama na kojima su aktialni sanacijski radovi, a u Hercegovini se izdvaja pravac Čapljina-Stolac.

Na autocesti Zvirovići-Bijača prometuje se po suhom kolniku, bez obustava i zabrana.

Prema najnovijem izvješću BIHAMK-a objavljenom u 12.45 sati, pojačan je promet vozila na jugu naše zemlje. Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do dva sata, a na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Crveni Grm, Bijača, Gabela Polje, Prisika i Ivanica od 40 minuta do 1 sat. 

Na ostalim graničnim prelazima na jugu naše zemlje zadržavanja su od 20 do 30 minuta.

Podsjećaju se vozači da je GP Gabela Polje privremeno otvoren kao međunarodni granični prijelaz (do 1. listopada). 

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: