Pametni uređaji koji mjere tjelesne masnoće mogli bi postati stvarnost

Zanimljivo je kako se južnokorejski tehnološki div Samsung u zadnje vrijeme još više počeo isticati po nizu novih zanimljivih inovacija na tržištu pametnih telefona.

Najnoviji primjer je biometrijsko skeniranje tijela kojim bi se odredio postotak tjelesne masnoće korisnika. Samsung će razviti u suradnji sa južnokorejskom vladom do 2020. godine, a uz super veliku rezoluciju ekrana kompanija želi i biometrijske funkcije smartfona podići na razinu više.

Krajnji je cilj razviti način na koji će korisnik moći izmjeriti postotak svoje tjelesne masnoće uz korištenje pametnog telefona. Ovdje je riječ o novom patentu koji je objavljen na stranicama World International Property Organization (WIPO). Ovaj patent pokazuje kako Samsung planira koristiti senzore koji će skenirati tijelo korisnika u svrhu mjerenja i izračunavanja postotka masnoće u tijelu.

Ova će nova tehnologija zahtijevati četiri senzora koji se mogu ugraditi u pametni telefon ili se mogu instalirati na njegovu zaštitnu futrolu. Kao što možete vidjeti na slikama ovaj patent prikazuje osobu koja drži pametni telefon paralelno sa tlom te ga pomiče prema donjem dijelu tijela. Zamisao je da senzori unutar smartfona rade zajedno mjereći razinu otpora ili „impedancije“ nakon kontakta sa korisnikovim tijelom.

Nakon toga će pametni telefon moći izmjeriti postotak tjelesne masnoće korisnika, ako je suditi prema patentu. Naravno, ovo je samo patent što znači da je u pitanju vrlo daleki put od ideje do njezinog ostvarenja. Možda će budući Samsungovi smartfoni moći mjeriti postotak masnoće u tijelu korisnika i time napraviti novi iskorak u budućnost u kojoj je zdravlje i tjelesna kondicija prioritet svakog čovjeka.
(www.racunalo.com)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.