Edge bolji od Chromea i Safarija u benchmark testovima

Microsoft je s ponosom objavio kako se njihov novi Edge preglednik pokazao boljim u benchmark testovima negoli Googleov Chrome i Appleov Safari.

Kako se vrijeme dolaska Windowsa 10 približava tako Microsoft stvara sve veći hype vezano uz njih. Najnoviji je vezan u internetski preglednik Edge što i nije tako čudno, ipak je na njemu težak zadatak – uvjeriti korisnike kako Microsoftov browser više neće služiti samo za skidanje alternativnih poput, Firefoxa, Chromea, Opere i sl.

Stoga je Microsoft objavio kako je u internim testiranjima Edge potukao Chrome i Safari do koljena u JavaScript testovima. Brojke idu svakako Edgeu u prilog – Edge je tako od Chromea brži 112% (WebKit Sunspider), 37% (Apple JetStream), odnosno, 11% (Google Octane), ovisno o odrađenom JavaScript testu.

Ipak treba napomenuti kako su ovo rezultati dobiveni u kontroliranim uvjetima koje će teško biti osigurati na raznoraznim kućnim i prijenosnim računalima korisnika. No, da se za sada Edge pokazao kao kudikamo bolji komad softvera negoli umirovljeni i omraženi Internet Explorer – je pokazao se.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.