FUP traži rigoroznu kaznu za ubojicu Amile Sabljić

Federalni policajac Enes Muslić, koji je prije četiri dana u Mostaru ubio 25-godišnju Amilu Sabljić, je oko ponoći sa 6. na 7. travnja samovoljno napustio službene policijske prostorije i radno mjesto te se u uniformi i sa službenim pištoljem uputio u nepoznatom pravcu u Mostaru, utvrdila je Jedinica za profesionalne standarde Federalne uprave policije.

Rekonstrukcijom događaja je utvrđeno da se Muslić potom susreo sa Amilom Sabljić, sa kojom je bio u vezi, te je, najvjerojatnije iz ljubomore i u stanju psihičke poremećenosti, ubio djevojku pucajući iz službenog pištolja.

“Upotreba vatrenog oružja i postupak policijskog službenika Enesa Muslića nisu na bilo koji način u vezi s obavljanjem njegove službene dužnosti u FUP-u. On je odmah nakon počinjenog ubojstva lišen slobode i prema njemu su poduzete sve zakonom propisane mjere utvrđivanja kazneno-pravne i radne odgovornosti. Protiv njega je podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu ubojstva, određena mu je  mjera pritvora i suspendiran je sa dužnosti te je u tijeku postupak prekida njegovog radnog odnosa u policiji”, priopćeno je iz FUP-a.

“Enes Muslić je počinio težak zločin, lišio je života mladu osobu, svojim činom nanio je nenadoknadiv gubitak za obitelj ubijene Amile Sabljić, što je za svaku osudu, a ovim činom je nanesena i šteta ugledu časnog policijskog poziva za svu policijsku strukturu Federacije Bosne i Hercegovine. Federalna uprava policije upućuje iskrenu sućut obitelji ubijene Amile Sabljić. Misija policijskih službenika u Federaciji Bosne i Hercegovine je briga za sigurnost građana i zločinački čin Enesa Muslića je težak, sraman i za njega tražimo rigorozno kažnjavanje”, dodaje se u priopćenju Federalne uprave policije.

(www.jabuka.tv | Foto: D.L.)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.